Reintră în formă cu Revvolution

Scris de Iulian Machi
Publicat la data de: 30-07-2019

în: Beauty

Revvolution

În apropierea sezonului de vară și plajă, cu toții ne dorim un corp cât mai tonifiat și un abdomen definit, însă nu există nicio soluție minune pentru a le obține, ci doar o alimentație echilibrată, însoțită de antrenament și mișcare. Însă programul încărcat ne ține de multe ori departe de sala de fitness sau de alte forme de antrenament.

Știm povestea – opt, nouă sau chiar mai multe ore pe scaun, în fața laptopului. Două ore în mașină, în traficul din orele de vârf și alte câteva ore pe canapea, relaxându-te după o zi grea. Te gândești că ultimul lucru pentru care ai mai avea energie ar fi să mergi la antrenament. Îți sună cunoscut?

Dacă ți-ai propus să faci și tu anumite schimbări, cu siguranță ți-au apărut în minte numeroase întrebări. Urmează să faci ceva nou, ce nu ai mai făcut până acum, iar teama de necunoscut își spune cuvântul: dacă va fi prea greu? Dacă ceilalți se vor descurca mai bine? Dacă nu mă voi simți motivat să continui? Dacă nu voi obține rezultate?

În primul rând, trebuie să știi că la Revvolution antrenamentele se desfășoară sub formă de Group Personal Training – o grupă are 16 participanți și doi antrenori, pentru ca fiecare participant să poată fi observat și corectat dacă este cazul, astfel încât mișcările să fie executate în siguranță.

Sunt trei niveluri de intensitate: Grow, More și Up – dacă nu ai mai făcut sport niciodată, te așteptăm la Grow. Aici, mișcările vor fi ușoare și adaptate astfel încât să te obișnuiești treptat cu antrenamentul, să nu faci febră musculară excesiv, să lucrezi, dar să nu te supra-antrenezi. Gradul de intensitate al exercițiilor stă chiar în puterea ta – pentru că îl poți ajusta în funcție de cât de rapid sau de lent execuți mișcarea.

Fie că ești o persoană matinală și preferi să te antrenezi dimineața sau ora potrivită pentru tine este seara, clasele de antrenament se desfășoară începând cu ora 7:00 până la ora 11:00 sau în intervalul 17:00 – 22:00, astfel încât poți alege varianta cea mai potrivită pentru programul tău.

O oră de antrenament durează 60 de minute și cuprinde încălzirea, antrenamentul propriu-zis și stretching-ul. Este important să participi de la început până la final, pentru că fiecare parte a antrenamentului are rol în pregătirea organismului pentru efort, dar și în relaxarea musculaturii după efectuarea exercițiilor. Exercițiile sunt gândite astfel încât să lucrezi întregul corp în cele 60 de minute, de două sau de trei ori pe săptămână. Ziua de pauză este binevenită pentru refacerea musculaturii – mai mult nu înseamnă întotdeauna mai eficient. Dacă nu ești sportiv de performanță, atunci cele două-trei ore de mișcare săptămânală sunt suficiente, bineînțeles, alături de o alimentație echilibrată, pentru a-ți atinge obiectivul.

La antrenament, cei doi antrenori te așteaptă în studio și îți vor explica ție și celorlalți participanți la oră ce aveți de făcut – fie că este vorba despre un antrenament de tip circuit, cu accesorii, sau despre un antrenament cu greutatea corpului, ei îți vor prezenta toate exercițiile pe care le ai de făcut sau îți vor oferi alternative în cazul în care este nevoie.

La Revvolution, nu vei regăsi două antrenamente identice. Planul de antrenament se schimbă de la o sesiune la alta, astfel încât este imposibil să te plictisești. Combinațiile de exerciții sunt mereu diferite, astfel încât nici nu vei realiza când vor trece cele 60 de minute.

Un antrenament nu trebuie să fie epuizant: lucrează în ritmul tău! Nu este necesar să ții pasul cu cei din jur, ci să execuți mișcarea la o intensitate confortabilă ție. Nu va fi ușor, însă este total accesibil indiferent de istoricul sportiv.

Nu uita să te hidratezi – în timpul antrenamentului se vor face pauze în care antrenorii îți vor recomanda să bei apă. Lipsa hidratării îți poate scădea capacitatea de efort cu până la 30%!

De ce echipament ai nevoie? De haine confortabile, în care să te poți mișca lejer, încălțăminte sport de interior și de un prosop. Vei primi în studio accesoriile necesare, în funcție de specificul antrenamentului: gantere, saltele, benzi elastice, saci, mingi etc.

Încearcă să te concentrezi cât mai mult asupra mișcărilor, să lași deoparte grijile și să îți aloci ție cele 60 de minute petrecute în sală. Te vei simți foarte bucuros după ce ai dus la bun sfârșit prima oră și vei aștepta cu nerăbdare următoarea sesiune.

Orice problemă întâmpini în timpul antrenamentului, o poți anunța unuia dintre cei doi antrenori prezenți, iar ei vor veni cu soluții, astfel încât să ai parte de o experiență cât mai plăcută la primul tău antrenament.

Cu siguranță vei pleca de la antrenament cu și mai multă energie! Nu uita să consulți planul alimentar și să iei următoarea masă în decurs de una-două ore după antrenament, în funcție de momentul zilei în care ai programată clasa.

Marile obiective se ating prin pași mici, așa că trebuie doar să începi. Restul va veni de la sine, iar echipa Revvolution îți va fi alături la fiecare pas.

O nouă ediție Revvolution începe din patru în patru săptămâni – rezervă-ți locul la ora preferată și hai să pornim împreună în călătoria spre obiectivul tău!