Le Sirenuse, Positano – istorie și ospitalitate italiană

Scris de Luxury
Publicat la data de: 06-07-2015

în:

View_from_the_hotel

Magia unui edificiu rezidă în povestea cuprinsă între zidurile acestuia, iar povestea de față devine unică prin faptul că surprinde o familie din sudul Italiei care și-a transformat minunata reședință de vară într-un hotel de lux, Le Sirenuse, situat în Positano, pe Coasta Amalfi.

Panoramic view from the terrace of Albergo Le Sirenuse - Positano

Le Sirenuse și-a deschis porțile în 1951, atunci când cei patru frați din familia napolitană de nobili, Sersale, au hotărât să ofere lumii ospitalitatea specifică și frumosul lor palat de secol XVIII. Astfel au conceput acest hotel cochet cu vedere către golful din Positano, unde oaspeții să se poată simți ca acasă, beneficiind de cele mai luxoase condiții și cele mai bune servicii.

lesirenuse045

Hotelul Le Sirenuse este situat în centrul localității Positano, pe Coasta Amalfi, la 50 kilometri distanță de Napoli. Deține 58 de camere, mobilate diferit, dar păstrând în același timp stilul italian inconfundabil prin eleganță și bun-gust. Terasele cu vedere spre mare fac această destinație unică în lume, fiind o oază de liniște, cu o priveliște care îți taie răsuflarea și te poartă către tărâmuri unde totul este posibil.

SONY DSC

Scriitorii și artiștii își caută inspirația pretutindeni, iar Positano reprezintă o destinație preferată de mulți dintre ei – au locuit aici o perioadă și au creat lucrări impresionante pe aceste meleaguri fermecate. În mai 1953, John Steinbeck a scris un articol pentru revista „Harper’s Bazaar”, în care a descris încântătoarea zonă din sudul Italiei și a surprins, în stilul lui caracteristic, frumusețile micii localități de pe Coasta Amalfi. Steinbeck povestește cum a fost fascinat încă din prima clipă de imaginea orășelului, ce pare ireal atunci când îl vezi pentru prima oară, un loc de vis, a cărui imagine te bântuie încă multă vreme după ce l-ai părăsit. Atipic în felul său propriu, Positano îmbină farmecul caselor tradiționale cu pitorescul străduțelor înguste și al scărilor ce te conduc către ape în nuanțe de verde-albăstrui, care aduc cu ele mii și mii de ani de istorie și povești uitate.

Champ_Bar_01

Atunci când începi o afacere de familie, secretul este să pui suflet și să aduci laolaltă toți membrii acesteia, iar prin unicitatea fiecărui individ, ideile vor înflori cu fiecare zi ce trece. Astfel, membrii familiei Sersale, Franco, Antonio, Carla, Giulia, Marina și Sebastian, au construit ceea ce este astăzi hotelul Le Sirenuse. Franco, care a locuit peste hotare vreme de mai mulți ani, s-a întors în Positano în 1990 și a demarat un amplu proces de modernizare a locului. Antonio, fiul lui Franco, a studiat și a lucrat și el o perioadă de timp în afara țării, iar din 1992 este managerul hotelului. Carla, soția lui Antonio, are în grijă boutique-ul EMPORIO Le Sirenuse, în timp ce Giulia, fiica celuilalt frate Sersale, se ocupă de întreținerea teraselor și a plantelor, iar sora ei, Marina, împreună cu soțul său, Sebastian Alvarez Murena, au creat un parfum-semnătură, Eau d’Italie.

Product-17

Eau d’Italie este aroma ce surprinde cele mai adânci și misterioase note tipic italienești, alcătuind o colecție de parfumuri de lux și produse de îngrijire a corpului. Primul parfum s-a dorit a fi un amalgam de miresme ce captează spiritul Le Sirenuse într-o singură sticluță, fiind denumit simplu, Eau d’Italie. Au urmat noi și noi esențe, fiecare unică și deosebită prin povestea pe care o spune, propunându-și să creeze un fel de hartă olfactivă a Italiei, ce își dezvăluie misterul prin fiecare notă în parte. Inițial, apa de parfum a fost un secret bine păstrat, rezervat doar pentru cunoscători, însă a început să se răspândească în lume cu pași repezi, ducând mai departe cheia succesului, și anume ingredientul specific italian, pasiunea. Această pasiune o putem întâlni oriunde în lume, aducând frumusețe și excelență în artă, modă sau design și fiind un element ce renaște constant. Maeștrii parfumieri care creează aromele Eau d’Italie folosesc cele mai prețioase ingrediente, originale și contemporane în același timp, continuând să ofere inspirație de ani și ani de zile.

Hotel Le Sirenuse in Positano

Le Sirenuse reprezintă, așadar, mai mult decât un hotel de lux, este o poveste construită în jurul unei vechi familii de nobili italieni, un vis devenit realitate și transformat într-un loc fermecat, unde ai senzația că timpul parcă s-a oprit pentru câteva clipe…

SONY DSC