Un nou local de lux propune experiențe culinare japoneze senzoriale la Londra

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 06-06-2024

în:

Restaurantul Clap

Restaurantul Clap și-a făcut debutul în 2018, deschizându-și porțile în vibrantul oraș Beirut din Liban. De atunci, și-a extins rapid amprenta, stabilindu-se în orașe-cheie precum Dubai, Riyadh și, acum, Londra, amplasat strategic în cadrul Knightsbridge Estate.

Fondat de dinamicul grup de ospitalitate ADDMIND, Clap introduce un concept de fine dining japonez de neegalat în inima Londrei. Cu atmosfera sa incitantă și bucătăria rafinată, restaurantul Clap a devenit o destinație atractivă atât pentru gurmanzi, cât și pentru pasionații de design.

Restaurantul Clap

Restaurantul Clap s-a deschis la începutul acestui an în zona Knightsbridge din Londra, în urma unor proiecte de succes în Orientul Mijlociu și a laudelor primite în cadrul Ghidului Michelin. Întins pe trei etaje și cu o suprafață mai mult decât generoasă, de 904 metri pătrați, localul a devenit rapid o destinație culinară populară în inima capitalei britanice, fiind prezent în social media și presa de specialitate.

Experiența senzorială din cadrul restaurantului Clap începe chiar la intrarea de la parter, unde steaguri reutilizate atârnă din tavan și îndreaptă oaspeții spre lift (o cafenea șic se va deschide aici în a doua jumătate a anului 2024). Odată ajunși la etajul șase, oaspeții pot savura preparate fusion din bucătăria japoneză, realizate cu măiestrie de directorul culinar și bucătarul francez Renald Epie, care combină aromele tradiționale și contemporane din Orient cu cele din Occident. Rezultatul? O experiență senzorială cu adevărat memorabilă.

Restaurantul Clap

Tartarul de vită Wagyu cu caviar Biwa și creveți Tempura se numără printre „zensai”-urile (gustările) delicioase ale meniului. În același timp, o selecție de salate gourmet alcătuiesc opțiunile „hajimera” (aperitive). Restaurantul oferă, de asemenea, o varietate largă de Nigiri și Sashimi, rulouri și preparate nama (crude), inclusiv ceviche, tataki și tiradito. Meinkōsu (felurile principale) includ tradiționalul miso de cod negru sau puișor în crustă de fistic cu yuzu și daikon. Nu în ultimul rând, Clap pune la dispoziție o ofertă autentică Omakase, permițând oaspeților să lase în seama bucătarilor organizarea experienței culinare supreme.

Călătoria gastronomică are ca punct culminant un bar cu lounge privat pe acoperiș, adică la etajul șapte, care oferă vedere panoramică spre centrul Londrei din interior și o terasă în aer liber. Pe măsură ce se lasă noaptea, spațiul se transformă într-un local nocturn inspirat de scena muzicii electronice din Tokyo, oferind cocktailuri create de unele dintre cele mai apreciate baruri din lume și prezentând astfel o latură eclectică a băuturilor japoneze moderne. Preparatele de tip cocktail sau mocktail variază de la complexul Tokashi-Gawa, până la mătăsosul Detective Conan.

Conceptualizat de designerul japonez și fondatorul Studio Glitt, Noriyoshi Muramatsu, designul restaurantului și al bucătăriei deschise prezintă o atmosferă de finețe jucăușă și vibrantă. În timp ce zona de luat masa de la etajul șase descrie o estetică mai serioasă și tradițională, ultimul etaj etalează detalii neobișnuite și energice, cum ar fi lămpile realizate din jucării japoneze.

Deși cu un nume controversat în limba engleză (care desemnează, practic, o boală… romanțioasă), pariul investitorilor a ținut – ba mai mult, s-a dovedit chiar unul câștigător, restaurantul Clap devenind una dintre atracțiile Londrei în materie de experiențe culinare de lux și fiind din ce în ce mai apreciat de oaspeții care îi trec pragul.