Cele mai eficiente lasere cu care tratăm leziunile vasculare

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 09-06-2023

în: Beauty

Leziunile vasculare

Leziunile vasculare sunt de diferite forme, iar tratamentele eficiente care duc la vindecarea lor sunt, de asemenea, diferite. Specialiștii dermatologi din cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență în Dermatologie București, ne vorbesc despre cele mai performante lasere vasculare ale momentului: Cooled LP Nd:YAG și Dye VL, disponibile pe platforma Harmony de la Alma Lasers.

Leziunile vasculare

Ce tratăm/când avem nevoie de laserul Cooled LP Nd:YAG?

Acest laser oferă soluția perfectă în tratarea leziunilor vasculare și a venelor vizibile.

„Durata crescută a impulsului de 1064 nm permite o penetrare mai adâncă, încălzire mai puternică și acces în zonele în care laserele cu o lungime de undă mai mică nu pătrund. Este indicat pacienților ce prezintă leziuni vasculare bine delimitate, precum angioame, telangiectazii și venectazii la nivel facial sau al membrelor inferioare, lac venos sau chiar anumite pete vasculare numite port-wine stains. Grație fototermolizei selective se închid atât leziunile vasculare superficiale, cât și cele profunde, cu dimensiuni de până la trei milimetri diametru. Remarcabilă este și eficiența sa asupra oricărui fototip cutanat (I-V), laserul având o limită de siguranță bună chiar și pentru tipurile de piele închisă la culoare”, spune dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie în cadrul clinicii Skinmed.

Tratamentele durează de la câteva minute la o jumătate de oră, în funcție de tipul și numărul leziunilor cutanate ce urmează a fi tratate. Senzația resimțită de către pacient este de căldură și, uneori, ușoară usturime, perfect tolerabile și tranzitorii. Imediat post procedură apare local o reacție de înroșire, eritem, ușor edem de-a lungul leziunii tratate, ce poate dura de la câteva minute până la câteva ore. Capătul cu răcire încorporată permite calmarea imediată a senzației de usturime, sporind astfel confortul pacientului pe parcursul tratamentului.

Numărul și periodicitatea ședințelor se vor stabili de către medicul specialist după o consultație, în funcție de caracteristicile leziunilor ce urmează a fi tratate. În general, experții Skinmed Clinic recomandă o serie de patru-opt ședințe, spațiate la una-două luni.

După procedură, pacientul își poate relua activitățile cotidiene, fără a avea nevoie de timp de recuperare, însă specialiștii de la Skinmed Clinic recomandă evitarea efortului fizic intens, a băilor fierbinți și a altor activități ce pot provoca vasodilatație în următoarele 24-48 de ore post procedură.

Ce tratăm/când avem nevoie de laserul Dye VL?

Dye VL este un tratament inovator produs de Alma Lasers, ce combină eficiența unui laser de tip Dye cu versatilitatea și siguranța crescută a dispozitivelor cu lumină pulsată.

„Se adresează pacienților ce prezintă afecțiuni sau leziuni vasculare cum ar fi rozaceea, telangiectaziile faciale sau corporale, angioame și spider angioame sau chiar malformații venoase și poikilodermii. Hemoglobina, cromoforul-țintă din leziunile vasculare, are două valori maxime de absorbție, la 540 nm și 570 nm. Cu un spectru cuprins între 500 și 600 nm, Dye VL este proiectat pentru a asigura o absorbție spectrală optimă în cazul leziunilor vasculare, dar și o eficiență crescută, fiind în același timp un dispozitiv cu un profil de siguranță excelent”, explică dr. Anghel.

Prin efectul fototermic la nivelul leziunilor-țintă, Dye VL reușește să trateze în mod eficient o gamă largă de afecțiuni cu substrat vascular.

Răcirea încorporată și opțiunea de tratament în mișcare asigură un confort sporit pacientului, cu rezultate excelente într-un timp foarte scurt.

Sunt necesare mai multe ședințe, în medie între trei și șase, distanțate la două-trei săptămâni, pentru a atinge rezultatele optime. Atât numărul de ședințe, cât și parametrii utilizați vor fi stabilite în urma unei consultații.

Leziunile vasculare

De ce să alegem experții Skinmed?

„Pentru că ne dorim ca pielea dumneavoastră să fie sănătoasă și frumoasă! Pentru noi, frumusețea înseamnă sănătate!”, subliniază dr. Amalia Anghel. „Experții Skinmed sunt specializați în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pielii, având la dispoziție cele mai eficiente tehnologii de diagnostic și tratament, pentru a obține cele mai bune rezultate în deplină siguranță pentru pacient. De asemenea, ne străduim să explicăm pacienților noștri importanța îngrijirii pielii lor și să le oferim cunoștințele și resursele necesare pentru a face acest lucru. În plus, întreaga noastră echipă se angajează să îi ajute pe pacienții noștri să se simtă confortabil în timpul vizitei lor la clinică, fie că este vorba despre un examen de rutină sau despre o procedură mai complexă. Tratamentele noastre se desfășoară în deplină siguranță, respectând normele de sterilizare în vigoare, iar medicii au la dispoziție cele mai performante tehnologii laser, pentru a trata, fără riscuri și efecte adverse, afecțiunile pielii. Ne mândrim cu abordarea noastră plină de compasiune și personalizată față de fiecare pacient și suntem onorați să putem fi alături de dumneavoastră, garantându-vă sănătatea și integritatea pielii!”

Leziunile vasculare