LOULOU – un reper eclectic și exclusivist pe harta couture

Scris de Luxury
Publicat la data de: 16-04-2020

în: Fashion

Printre ambasadorii performanței românești în lume se numără, alături de sportivi uimitori, muzicieni fabuloși sau oameni de știință geniali, o femeie care a îndrăznit să își transforme visul ambițios într-un succes răsunător.

Andra Ţurcanu a găsit echilibrul personal între latura sa creativă și gândirea pragmatică prin brandul de fashion LOULOU. Un brand couture românesc pe care l-a așezat la masa marilor jucători high-end din industria internaţională a modei. Rita Ora, Gwen Stefani, Paris Hilton, Nicole Scherzinger și celebrele manechine Victoria’s Secret sunt doar câteva dintre colaborările care schițează impresionantul portofoliu LOULOU. Iar esența acestui brand rămâne una pur românească: dovada palpabilă a faptului că geniul creator și spiritul antreprenorial și-au dat una dintre cele mai reușite întâlniri, acum materializate și într-o spectaculoasă linie bridal.

Cum s-a născut brandul LOULOU?
Am înființat brandul LOULOU în 2012, însă ideea de LOULOU exista deja în imaginația mea de foarte mulți ani, poate chiar încă din copilărie. Întotdeauna am fost atrasă de frumos, de toate lucrurile care, prin simpla lor existență, creează în jurul lor o poveste grăitoare, captivantă, ce nu poate fi cu ușurință ignorată. Am fost mereu fascinată de lucrurile care posedă o anumită grație, estetică, eleganță – sau, aș putea s-o numesc (fiindcă tot am amintit de copilărie), o aură de magie. Și mărturisesc că nu mi-au plăcut niciodată lucrurile simple! Dimpotrivă, m-am hrănit din provocări, iar viziunea mea a fost întotdeauna aceea de a ajunge să inovez cu adevărat în domeniul modei. Așa că anul 2012 reprezintă doar momentul în care am simțit că viziunea mea creativă, lumea mea interioară de care povesteam mai devreme, se poate materializa într-un brand de fashion și într-un business de succes.

Cum ați defini LOULOU The Brand în cinci cuvinte?
Sofisticat, fabulos, original, curajos, exigent… Îmi este atât de greu să aleg doar cinci cuvinte – poate și pentru că, atunci când mă gândesc la LOULOU, inevitabil, mă gândesc la cei opt ani de când am înființat LOULOU și la modul în care am evoluat și eu alături de acest brand. Am avut mereu o viziune clară a ceea ce înseamnă LOULOU, a ceea ce îmi doresc să realizez cu LOULOU, dar în ceea ce privește croitoria sunt o „elevă” autodidactă, modestă, care a început timid, de la cusutul nasturilor și al mărgelelor și care, alături de toată echipa LOULOU, a muncit foarte mult pentru a pune brandul pe harta couture, atât pe plan autohton, cât și internațional. Sunt perfecționistă, extrem de ambițioasă, impulsivă, exigentă, mereu în căutare de idei originale și gata oricând să testez limitele sau standardele couture contemporane – și cred că aceste lucruri se reflectă din plin și în colecțiile LOULOU.

Ați reușit să ieșiți cu creațiile LOULOU și în afara României. Care sunt cele mai spectaculoase colaborări pe care le aveți în portofoliu?
Am avut multe parteneriate de succes de-a lungul timpului, dar cred că cele care îmi aduc cea mai mare satisfacție sunt colaborările cu supermodelele Victoria’s Secret și cu artiste renumite precum Rita Ora, Gwen Stefani, Paris Hilton sau Nicole Scherzinger.

Ce tipuri de ținute găsim la LOULOU?
LOULOU pune, în special, accentul pe creații glamour, pe eternele valențe ale strălucirii, opulenței și eleganței clasice, reinterpretate într-o manieră proprie, ultra curajoasă și profund ancorată în contemporan. Apoi, acordăm o mare atenție și zonei de streetwear, pe care ne-am propus să o reinterpretăm în stilul original LOULOU, mixând elemente couture cu materiale ready-to-wear precum denimul sau bumbacul, într-un design deconstruit și total neașteptat al unor piese clasice precum hanoracul sau jacheta din denim. Cea mai recentă zonă pe care am dezvoltat-o este aceea de bridal, axându-ne în special pe creații care reconfigurează standardele și ideile tradiționale despre ceea ce înseamnă moda bridal.

Aveți o colecție impresionantă pentru mirese. Cum dezvoltați aceste piese vestimentare și cum reușiți să le conferiți aura aceasta spectaculoasă?
Este de la sine înțeles că fiecare creație LOULOU bridal este o poveste unică și o călătorie în sine – de la alegerea materialelor, la ideea de design, la crochiu, la execuția în sine. Când ne propunem să realizăm o astfel de colecție, petrecem mult timp documentându-ne în privința tendințelor, căutând inspirația în lumea înconjurătoare, adunând și așternând pe hârtie sute de idei. Aura spectaculoasă a acestor piese vine, deopotrivă, din atenția cu care selectăm cele mai frumoase și calitative materiale, din perfecționism, din meticulozitate, migală și zecile de ore de lucru investite într-o singură piesă, din ambiția noastră constantă de a ne autodepăși din punctul de vedere al originalității designului, din încercarea noastră de a însufleți fiecare creație în parte cu cele mai adânci emoții, trăiri, senzații și pasiuni.

Trei reguli pentru o ținută de nuntă impecabilă pentru doamnele care nu sunt mirese?
Cred că prima regulă este, de fapt, una universal valabilă: alege o ținută care respectă proporțiile corpului tău și îți pune în valoare atuurile siluetei într-o manieră elegantă, decentă, de bun-gust. A doua regulă ar fi – în special dacă este vorba de o ținută inedită – să o porți cu încredere în tine, să ți-o asumi, să nu o lași să te domine. Iar a treia regulă: nu purta alb. Albul este, toată lumea știe, rezervat pentru vedeta evenimentului, mireasa.

Putem dărâma împreună mitul „nașei” și să îi conferim un statut elegant, rafinat, special?
Un bun început în această direcție ar fi să ne axăm mai mult pe simplitate, pe ținute cu un design clasic, minimalist, de o eleganță subtilă și atemporală. Un astfel de eveniment este exact locul în care expresia „less is more” capătă mai multă însemnătate. Nu trebuie să încercăm prea mult și să epatăm din punct de vedere vestimentar, cu rochii foarte încărcate sau stridente, din dorința de a ieși în evidență sau din teama de a nu ne ridica la înălțimea ocaziei. Putem, însă, să alegem o variantă vestimentară atipică, un costum sau o salopetă, atâta timp cât principiul universal valabil al bunului-gust este respectat.

Revenind la rochia de mireasă, cum se construiește o astfel de piesă care poate fi unică în viața unei femei? Cât de mult ar trebui să respecte trendurile și cât ar trebui să se plieze pe preferințele personale ale unei cliente?
Așa cum am menționat anterior, sunt multe aspecte diferite care se întrepătrund armonios în realizarea unei rochii de mireasă LOULOU. Colecțiile bridal propuse de LOULOU sunt din start construite ca un melanj extraordinar de elemente în tendințe, detalii avant-garde, creativitate și originalitate. Însă atunci când o astfel de creație ajunge în atenția unei femei în căutarea rochiei de care urmează să își amintească o viață întreagă, cred că personalitatea acestei femei, trăirile ei, așteptările ei sunt cele care trebuie, mai întâi, împlinite, și cele care însuflețesc la modul profund individual o astfel de creație.

Cum se desfășoară experiența de cumpărare la LOULOU The Brand? Trebuie să știm exact ce ne dorim? Uneori e dificil… Sau există consiliere? Cum știm care este modelul care ne pune cel mai bine în valoare?
Depinde foarte mult de fiecare femeie în parte. Sunt femei care au visat din adolescență la un anume model de rochie de mireasă, femei care și-au imaginat totul în detaliu și a căror imaginație își găsește cel mai bine reperele reale în colecțiile LOULOU. Sunt, dimpotrivă, femei într-o perpetuă căutare, cele care vor să fie cucerite, seduse, captivate de un model de rochie așa cum nu au îndrăznit să viseze. Așa că specialiștii LOULOU sunt mai mult decât pregătiți să ofere consiliere în showroom-ul nostru, pentru oricare dintre aceste situații. Cât despre cum știm care este modelul care ne pune cel mai bine în valoare… Prima condiție pentru a afla acest lucru este, firește, să-l încerci. Și să îndrăznești să aspiri și la o ținută care depășește, întrucâtva, zona ta clasică de confort. Noi suntem pas cu pas alături de tine, ajutându-te să alegi modelul care te reprezintă ca personalitate, care te completează și te pune în valoare ca femeie.

Cum arată rochia perfectă de cocktail în 2020?
Moda este, în ultimul timp, un spațiu atât de eterogen, eclectic și creativ, încât, pentru mine, nu mai există neapărat o rețetă concretă, universal valabilă. Din perspectiva LOULOU, rochia perfectă de cocktail în 2020 este șarmantă, strălucitoare, elegantă, remarcabilă prin atenția la detalii și, obligatoriu, reprezintă un statement în sine. Este rochia – sau ținuta – care face ca toate privirile să se întoarcă spre tine, outfit-ul care maximizează atât atuurile tale fizice, cât și atributele unice ale personalității tale.

Galerie Foto