Tom Ford: Industria de fashion are nevoie de ajutor financiar

Scris de Luxury
Publicat la data de: 24-03-2020

în: Fashion

Tom Ford

Designer-ul Tom Ford, președintele Consiliului de Fashion Designers din America (CFDA), spune că sectorul modei ar trebui să fie inclus în programul de aproximativ 1.600 de milarde de dolari pe care guvernul american îl pregătește pentru sprijinirea economiei.

Ford a explicat că industria modei are o nevoie critică de sprijin financiar din cauza efectelor economice generate de pandemia de coronavirus. Circa 1 miliard de oameni stau în case în aceste zile iar majoritatea magazinelor și centrelor comerciale au fost închise în condițiile în care autoritățile au sfătuit oamenii să păstreze distanța socială pentru a preveni riscul de îmbolnăvire.

În Statele Unite ale Americii, piața de fashion este evaluată la 400 de miliarde de dolari și asigură circa 4 milioane de locuri de muncă, potrivit lui Ford.

„Furnizorii noștri suferă, iar lanțul nostru de furnizare a fost întrerupt având în vedere că întreaga lume s-a închis la propriu. Iar sectorul de retail în majoritatea regiunilor, și cu siguranță în SUA, s-a oprit”,  a declarat designer-ul pentru wwd.com.

Numărul de cazuri de infectări cu coronavirus a depășit 300.000 la nivel global, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (WHO). Cele mai multe cazuri confirmate au fost în China, Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud, Italia, Spania, Germania și Franța.