Cea mai înaltă roată de agrement din lume, inaugurată în Las Vegas

Scris de Luxury
Publicat la data de: 13-03-2014

în: News & Features

worlds-largest-observation-wheel
Cu o platformă de belvedere elevată la 168 metri înălțime, roata de agrement inaugurată în Las Vegas a transformat celebra concurentă a sa din Londra într-un pitic.Noua stea a paradisului pietonal The LINQ, denumită The High Roller, este cea mai mare roată din lume. Chiar dacă „cea mai mare” sună deja ca un clișeu atunci când vorbim despre o nouă structură din Orașul Luminilor, High Roller merită toată atenția, fie și doar prin prisma inovațiilor de ordin tehnic pe care le înglobează.

Dotată cu 28 de cabine, fiecare gata să „găzduiască” până la 40 de pasageri, High Roller se învârte cu 30 centimetri pe secundă și efectuează un tur complet la fiecare 30 de minute. Pentru distracția turiștilor, alături de impresionantele priveliști pe care le dezvăluie pasagerilor, inginerii constructori au dotat cabinele cu display-uri pe care sunt rulate videoclipuri dinamice și spectacole de muzică.

Prevăzută cu 2.000 de lumini cu tehnologie LED, roata mamut din Las Vegas a „aprins” cerul orașului pe 28 februarie, într-un spectacol de lumini și artificii, urmând să-și primească primii pasageri la mijlocul lunii aprilie.