Opt ani la rând: BMW Manufacturing este cel mai mare exportator de automobile din SUA

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 17-02-2022

în: Auto

Pentru al optulea an consecutiv, BMW Manufacturing este lider la nivel naţional în ceea ce priveşte exporturile de automobile ca valoare, potrivit datelor publicate de Departamentul de Comerţ al SUA. În 2021, uzina BMW din Spartanburg a exportat 257.876 de automobile BMW, cu o valoare totală de export de peste 10,1 miliarde de dolari. Modelele BMW produse în Spartanburg (Carolina de Sud) au fost exportate în aproximativ 120 de ţări, în principal prin portul Charleston (aproape 219.000 de unităţi), prin alte cinci porturi din sud-est şi pe calea ferată în Canada.

Primele cinci ţări de export de la BMW Manufacturing au fost China (24,1% din volumul exporturilor), Germania (12,3%), Coreea de Sud (9,4%), Canada (5,6%) şi Marea Britanie (5,4%).

„Liberul comerţ şi pieţele deschise sunt esenţiale pentru ca afacerile şi economiile globale să crească. Acesta este motivul pentru care BMW şi Carolina de Sud au avut succes”, a declarat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru producţie. „Uzina din Spartanburg contribuie foarte mult la succesul BMW Group. Ea este centrul de competenţă pentru familia noastră de automobile X. Are angajaţi de talie mondială care construiesc produse de talie mondială. Îi felicit pe cei 11.000 de angajaţi ai noştri pentru această realizare şi le mulţumesc partenerilor noştri din Carolina de Sud pentru sprijinul extraordinar”.

„Obţinerea primului loc pentru exporturile de automobile din SUA ca valoare completează un an de mare succes pentru uzina BMW din Spartanburg. Sunt extrem de mândru de angajaţii noştri şi de flexibilitatea de care au dat dovadă în ultimul an”, a declarat Dr. Robert Engelhorn, preşedinte şi director executiv al BMW Manufacturing. „Această realizare demonstrează parteneriatul de încredere al BMW cu acest stat şi angajamentul său continuu faţă de SUA”.

În 2021, BMW Manufacturing a stabilit un nou record de producţie, cu 433.810 automobile BMW X produse. Din acest total, 179.840 de modele X au fost vândute în SUA, reprezentând 53,4% din totalul vânzărilor mărcii BMW. Primele două modele BMW vândute în America au fost BMW X3 şi BMW X5.

Din 1992, BMW Group a investit aproape 12 miliarde de dolari în fabrica sa din Carolina de Sud. BMW Manufacturing este cea mai mare uzină BMW Group din lume, producând peste 1.500 de automobile în fiecare zi. Portofoliul de modele include cinci modele BMW X – fiecare un lider de vânzări -, patru modele X Motorsport şi două modele X plug-in hybrid. Uzina are o capacitate de producţie de până la 450.000 de automobile şi are peste 11.000 de angajaţi.