O istorie de viață devine eternă când, inspirat de curajul și tenacitatea lui, fiul onorează moștenirea tatălui, transformându-i respectul pentru calitate în măreție, oferind același imbold urmașilor săi. Dar povestea nu se oprește aici…
Recunoașterea drept cel mai mare maestru blender al Scoției nu corespundea aspirațiilor lui Alexander Walker, ambiția sa nefiind legată de prestigiu, ci de măiestria prin care putea fi desăvârșită una dintre cele mai puternice embleme ale meleagurilor natale.
Privind în urmă, acesta primea învățămintele determinării tatălui său, Johnnie, care impusese un alt standard în whisky. Rămas orfan de tată la doar 14 ani, Johnnie Walker va fi forțat să ia viața în piept, vânzând ferma familiei sale din Kilmarnock pentru a deschide un magazin. Prin negoț va lua contact cu varietăți de whisky prea puțin satisfăcătoare, neplăcere ce-l va concentra asupra rețetei băuturii. Din experimentele de amestec al malțurilor s-a născut o mândrie a Scoției și o moștenire căreia Alexander trebuia să-i aducă un salut demn.
Din patru hotare ale Scoției va începe un periplu în patru zări ale lumii. „Oriunde pot ajunge vapoarele” – va fi îndemnul sub care va răspândi reala sa operă din 1867, Old Highland Whisky, o armonie a ceaiurilor și mirodeniilor din Asia cu cele mai intense note ale acestei rețete scoțiene.
După ce, în 1860, dedica whisky-ului creat de tatăl său o sticlă pătrată cu o etichetă aurie plasată fix la o înclinație de 24 de grade, Alexander va prezenta rețeta Old Highland în recipiente numerotate, protejate de cutii speciale și certificate de autenticitate.
Old Highland Whisky va renaște prin Johnnie Walker Blue Label, rețetă ale cărei note vor crea un tablou al Scoției în toate cele patru colțuri ale sale. Rețeta include și malțul Port Ellen™, ingredient deosebit de prețuit, provenit de la o distilerie ce nu mai ființează. Eleganța maturității sale este obținută grație butoaielor excepționale, selectate manual.
Onoarea de Furnizor al Casei Regale va inspira, în 1934, crearea varietății Blue Label King George V, monarhul a cărui înaltă apreciere va aduce familiei Walker această distincție.
Ca omagiu pentru acest blazon, Johnnie Walker a ales, la Merchant Taylors’ Hall în Londra, un caleidoscop al artelor ca o alegorie pentru buchetul complex al Blue Label. Tentanta invitație, „Symphony in Blue: a Journey to the Centre of the Glass”, avea să transpună auditoriul format din mai bine de 600 de persoane – între care Daniel Brühl, Donna Air, Luke Treadaway sau Regi Blinker – în euforia emanată de arta instalațiilor, teatru, dans, cabaret și muzică, seara culminând cu o apariție cameo a lui Jude Law. Sub energia magică a melanjului de arte, regalul serii a inclus rafinamentul senzațiilor celor șase arome diferite – proaspete, fructate, savoarea malțului și a lemnului sau condimente. Vigoarea băuturii aduce contraste ale alunelor cu mierea, petalele de trandafir, sherry și portocale, pentru ca relaxarea simțurilor să surprindă prin fructele de kumquat, fum aromatic, lemn de santal, tabac și ciocolată amăruie, într-o experiență încununată de fum, piper și o tentă de mirodenii.
„Symphony in Blue: a Journey to the Centre of the Glass” va oferi aceeași seară hipnotică și altor orașe, precum New York, Berlin, Shanghai sau Singapore.
Galerie Foto