Jade Mountain – Paradisul vegheat de vulcani

Scris de Luxury
Publicat la data de: 03-02-2014

în:

JadeMountain02
Un lăcaş asemenea unui caleidoscop al celor mai vibrante culori, Jade Mountain devine destinaţia ideală pentru cei ce privesc esenţa romantismului în autenticitatea naturii paradisiace, mângâiaţi de soarele tropical şi energizaţi de puritatea sublimelor grădini exotice.

Privind o hartă şi gândindu-ne la zona Mării Caraibelor, vizualizăm tărâmuri al căror magnetism vibrează din natura edenică, din autenticitatea şi pasiunea păstrate ca și crez al popoarelor, din misticismul tradiţiilor indigene, din reminiscenţele epocilor coloniale şi din parfumul cosmopolit al întrepătrunderii culturilor şi civilizaţiilor. În estul acestei mări asociate de secole cu visul unui paradis, cu setea pentru dominaţie şi cu tributul cerut de forţe tenebroase, găsim insula Sfânta Lucia, întorcându-ne subtil spre Vechea Lume.

JadeMountain40

Denumită de către francezi, primii săi colonizatori, după Sfânta Lucia din Siracusa, insula aflată în prezent în componenţa Commonwealth-ului se mândreşte cu un mozaic cultural în care se remarcă influenţe africane, est-indiene, franceze şi engleze, sub care s-au format valorile unei  populaţii în preponderenţă de origine africană şi metisă.

JadeMountain_JM22005

Mângâiată de un climat tropical, insula, ce găzduieşte unicul vulcan stins din lume care poate fi vizitat, atrage turiştii prin peisajele edenice care cuprind o natură unică în lume.

Înconjurat de recife de corali, vegheat de grădini botanice, de păduri tropicale şi de vulcani, pe o suprafaţă de 600 de acri a fost ridicat complexul Jade Mountain, în faţa domeniului Anse Chastanet unde se găsesc și Munţii Pitons, incluşi în patrimoniul UNESCO. Distingându-se prin arhitectura organică, dezvoltată în spiritul unei armonii cu natura idilică, complexul își așteaptă oaspeţii în sanctuare amenajate individual, cu panoramă asupra mării și a Munţilor Pitons.

Sanctuarele sunt legate prin poduri individuale de piscinele unice în culori şi forme, a căror frumuseţe este evidenţiată de iluminarea nocturnă pe bază de fibră optică.

JadeMountain21

Sanctuarele sunt completate de băile care, de asemenea, beneficiază de un design individualizat, unde oaspeţii vor fi întâmpinaţi de căzi cu cromoterapie, ce utilizează efectul luminii şi al culorii asupra bioritmului şi a echilibrului. Beneficiile terapeutice ale diferitelor nuanţe asupra sănătăţii şi stării de bine se resimt la nivelul energiei, al circulaţiei sanguine, al funcţiilor nervoase și sistemului digestiv, al calmului mental şi fizic şi chiar prin inspiraţia creativităţii.

Atenţia acordată redobândirii echilibrului fizic şi spiritual, încă de la nivelul sanctuarului, anunţă un puternic accent pus pe terapiile Spa, ce împletesc tehnicile clasice cu cele holistice sau ayurvedice. Astfel, centrul in-house Kai en Ciel, cât şi Kai Belte – situate pe plaja Anse Chastanet – sau căsuţa Kai Mer îi aşteaptă pe cei ce vor să atingă starea de armonie prin relaxare şi energizare. La Jade Mountain, îndrăgostiţii se pot bucura de ritualuri Spa pentru cupluri, care încep prin masajul cu uleiuri esențiale şi continuă cu cel pe bază de Tantra Vibrational Oil.

JadeMountain07

Natura copleşitoare în frumuseţe poate fi descoperită prin plimbări, traseu ciclistic sau drumeţii escortate, caiac ori sporturi nautice, în timp ce complexul oferă posibilitatea unor sesiuni de yoga, fitness sau tenis.

New Image4

În acorduri de jazz şi chitară acustică, oaspeţii se pot bucura de interpretarea maestrului Allen Susser, laureat al premiilor James Beard în arta culinară, asupra deliciilor bucătăriilor din culturile tropicale. Meniul complex, ce include preparate vegetariene sau de inspiraţie est-indiană, păstrează prospeţimea ingredientelor provenite de la ferma organică Emerald Estate şi de pe Anse Marin, o plantaţie de trestie de zahăr ce datează din secolul al XVIII-lea. Oaspeţii pot alege o cină savurată în intimitatea sanctuarului sau în atmosfera caldă de pe Celestial Terrace. Având ca inspiraţie tezaurul culinar al insulei, Jade Mountain îşi încântă oaspeţii cu weekend-uri tematice, cum ar fi Cooking in Paradise, Mango Madness, Spices of the Caribbean sau Discover Chocolate.

Considerat cel mai romantic loc de pe insula Sfânta Lucia, Jade Mountain, o creaţie ce stă ca ofrandă iubirii şi vieţii, poate constitui decorul ideal pentru celebrarea nunții sau reînnoirea jurămintelor sub binecuvântarea mării, a pădurilor şi a vulcanului.

Galerie Foto