Cum ajută tehnologia de beauty la armonia din cuplu

Statistici la nivel global arată că femeile se trezesc mai devreme pentru a se machia

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 10-02-2020

în: Beauty
foreo cuplu

În contextul numărătorii inverse până la Sf. Valentin, FOREO, compania-gigant de skintech, doar ce a publicat un nou studiu care indică faptul că una din patru femei recunosc că merg la culcare fără să se demachieze; mai mult, 60% dintre cele intervievate mărturisesc că se trezesc cu 30 de minute mai devreme dimineaţa, pentru a se machia înainte ca partenerii lor să se trezească. În continuare, vă prezentăm un studiu despre cum ajută tehnologia de beauty la armonia din cuplu.

FOREO publică în date exacte obiceiurile de frumusețe ale femeilor aflate într-o relație nouă
Statistica a scos la iveală că aproape toate femeile (91%) au recunoscut că durează între două și patru luni pentru a se simți suficient de încrezătoare fără machiaj în fața partenerilor lor.
O pătrime dintre aceleaşi participante la studiu (25%) au marturisit că merg frecvent la culcare machiate, cu intenția de a părea frumoase și aranjate, indiferent de momentul zilei. În plus, chiar peste jumătate dintre ele (60%) au admis că se trezesc înaintea partenerilor lor, intenționat pentru a se machia.

În mod surprinzător, bărbații nu se arată deloc preocupați de aceste aspecte. 96% dintre respondente au răspuns în felul următor: partenerii lor sunt indiferenți dacă acestea poartă sau nu machiaj (52%), iar alte 44% au declarat că partenerii lor le preferă fără machiaj.

Dalia Fernandez, Manager Dezvoltare Produs la FOREO spune: „Femeile se pot identifica cu ușurință în statistica aceasta, deoarece cu siguranță toate am resimțit, la un moment dat, o oarecare presiune legată de aspectul fizic, atunci când eram la început într-o relație. Cu toate acestea, aflând din cifre concrete că un procent mare dintre femei chiar se trezesc mai devreme decât bărbaţii lor, cu scopul precis de a se machia, e deja o formă de sabotare a sănătăţii proprii, ţinând cont că somnul este o componentă importantă în menţinerea unui ten frumos“.

Lăsând la o parte obiceiurile de somn, 56% dintre femei au recunoscut că poartă machiaj în majoritatea zilelor săptămânii. Dintre acestea, 60% o fac pentru a se simți mai frumoase și mai încrezătoare și, conform altui studiu, unul din 20 de bărbați nu și-au văzut niciodată partenera fără make-up.

Astfel, pe de o parte, studiul a subliniat că presiunea asupra femeilor de a arăta cât mai bine încă există și că acestea apelează la machiaj pentru a se simți mai sigure pe ele, dar, pe de altă parte, concluzia studiului FOREO a fost și că o vastă majoritate a celor intervievate dețin un dispozitiv de curățare LUNA.

Acest detaliu confirmă că atenția pentru îngrijirea tenului este o prioritate, deși femeile nu se simt încă pregătite să renunțe la machiaj. Ceea ce este și mai surprinzător, 68% dintre ele au declarat că partenerii lor le împrumută device-ul. Și nu li se întâmplă doar lor! Chrissy Teigen și soțul ei, artistul John Legend, au împărtășit în media că împart un device LUNA, ceea ce întărește cumva ideea că acele cupluri care se bucură de o rutină de skincare creată comun sunt mai solide împreună pe termen lung.