OMEGA începe 2022 cu un nou model din colecția Speedmaster

Galerie foto

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 04-01-2022

în: Watches

Pentru prima lansare majoră din 2022, OMEGA propune un nou Speedmaster Caliber 321, completat cu detalii vintage și un design magnific, realizat în metalul patentat al companiei, 18K Canopus Gold.

Când această colecție legendară a fost lansată pentru prima dată în 1957, ea a schimbat pentru totdeauna fața ceasului cu funcții cronograf. Creat pentru șoferii profesioniști de mașini de curse, ceasul a fost perfect lizibil și ușor de utilizat și a fost, de asemenea, primul din lume care a prezentat o scară tahimetrică pe ramă (bezel), spre deosebire de cea de pe cadran. Această caracteristică a fost ideală pentru cronometrarea vitezelor medii pe pistă și a completat designul robust, extrem de precis și rezistent la apă al ceasului.

Inspirându-se de la primul Speedmaster, cunoscut sub numele de CK2915-1, lansarea de astăzi marchează cea de-a 65-a aniversare a colecției, cu o carcasă unică de 38,6 mm, realizată în Canopus Gold de 18K. Acest material exclusivist este aliajul de aur alb al OMEGA și se distinge prin strălucirea, albul și longevitatea sa ridicate. Cunoscătorii vor putea, de asemenea, să aleagă simbolul NAIAD de pe coroana ceasului, care a fost folosit în mod special pentru a face referire la rezistența la apă pentru unele dintre primele modele CK2915.

Pentru un contrast maxim, ceasul a primit un cadran de onix negru, profund, cu un logo OMEGA de epocă și un font cu un „O” oval – un detaliu tipic pentru primele modele CK2915. Există, de asemenea, indicatoare și indici din aur alb de 18K, cu un tratament Canopus Gold PVD și cele trei cadrane secundare clasice Speedmaster, inclusiv un afișaj pentru secunde mici, contor de 30 de minute și contor de 12 ore, împreună cu funcția centrală de cronograf.

Desigur, faimoasa scară tahimetrică este și acolo. Pe bezel, a fost turnat email negru „Grand Feu” și, dacă văuitați cu atenție, veți observa și două dintre cele mai demne detalii de colecție ale Speedmaster-ului original: faimosul punct peste nouăzeci (DON) și o diagonală cu puncte până la poziția șaptezeci.

Poate cel mai dorit dintre toate însușirile este celebrul mecanism care dă viață ceasului. Calibrul 321 a fost un mecanism original folosit în interiorul Speedmaster-ului în 1957. De asemenea, a alimentat ceasurile purtate în timpul misiunilor Apollo, inclusiv toate cele șase aterizări pe Lună din istorie. Din 2019, OMEGA a readus în producție Calibrul 321, păstrând cu atenție toate specificațiile autentice. Adăugarea acestuia la această nouă versiune oferă ceasului un pedigree suplimentar și o conexiune autentică cu moștenirea Speedmaster-ului.

Capacul ceasului dezvăluie un alt omagiu adus aniversării colecției. O gravură cu OMEGA Seahorse – o pictogramă de marcă folosită pe Speedmaster-ul din 1957 – a fost adăugată în interiorul sticlei din cristal safir. Mijlocul său a fost realizat dintr-un safir albastru strălucitor, o bijuterie prețioasă care marchează în mod tradițional o sărbătoare a 65 de ani.

Ceasul Speedmaster Caliber 321 este montat pe o brățară Canopus Gold de 18K cu sistem confortabil de reglare a eliberării și este prezentat într-o cutie specială din lemn. Realizată cu un model asemănător lemnului de trandafir în onoarea celei de-a 65-a aniversări a colecției, forma și designul cutiei sunt inspirate de cutiile originale Speedmaster pe care clienții le-au primit în 1957.

Prețul recomandat de producător: 75.000 CHF fără TVA / 80.700 EUR inclusiv TVA 21% / 81.000 USD.

Lens Position: 612

Lens Position: 1741
Lens Position: 3710
Lens Position: 5224

Lens Position: 6527
Lens Position: 2103

Lens Position: 1870