Louis Vuitton va transforma în bijuterii al doilea cel mai mare diamant din lume

Scris de Luxury
Publicat la data de: 20-01-2020

în: Jewels

Al doilea cel mai mare diamant din lume va fi tăiat, șlefuit și transformat într-o nouă colecție de bijuterii Louis Vuitton.

Diamantul Sewelo de 1.758 de carate a fost descoperit de către Lucara Diamond Corp. la o mină din Botswana. Compania a semnat un acord pentru vânzarea diamantului cu brand-ul de lux și producătorul de diamante HB Company.

Nu este clar cât te valoroase vor fi diamantele șlefuite în condițiile în care Lucara a subliniat anterior că Sawelo nu este un tip de diamant din care să fie fabricate pietre prețioase de top.

Numele diamantului se traduce ca „descoperire rară” în limba oficială din Botswana. Al doilea cel mai mare diamant din lume are dimensiunea dublă a unei mingi de tenis.

Bloomberg notează faptul că Louis Vuitton a decis să-și extindă prezența în segmentul bijuteriilor de lux după deschiderea unui magazin în Place Vendome din Paris. Bijutierul șef al Casei este Francesca Amfitheatrof.

Cel mai mare diamant din lume a fost descoperit în anul 1905 lângă Pretoria, Africa de Sud. Diamantul Cullinan de 3.106 carate a fost tăiat, iar două din pietrele prețioase au fost încrustate pe coroanele regale din Marea Britanie.