La Maison du Chocolat, Paris – Deserturi din pasiune pentru excelență

Scris de Luxury
Publicat la data de: 30-01-2014

în:

de-Chocolats-Noel-2011-BDLa temelia fiecărui proiect există un vis, ambiție, dorință și un om a cărui pasiune și pricepere au pus bazele unui afaceri – delicioase, în cazul de față. La Maison du Chocolat stă cu mândrie alături de marile case franțuzești de lux datorită excelenței oferite clienților săi, reînnoită prin creativitate, autenticitate și arta de a trăi frumos.

Marchal,-Directeur-de-la-Creation-La-Maison-du-ChocolatNăscut în Țara Bascilor, Robert Linxe și-a încheiat ucenicia în Bayonne, după care a plecat în Elveția pentru a-și desăvârși studiile și măiestria. S-a stabilit apoi la Paris și și-a deschis primul boutique în 1955, „Marquis de Presles”, pe care l-a vândut însă în 1977 lui Gaston Lenôtre pentru a putea pune bazele primului magazin „Maison du Chocolat”. Fidel propriilor sale standarde de maestru ciocolatier, Robert Linxe a continuat, timp de peste 30 de ani, să se dedice crezului său și să-l împărtășească și altora, urmându-și calea spre găsirea perfecțiunii, din pasiune pentru creativitate și ciocolată.

Primul Maison du Chocolat se deschide pe Faubourg Saint-Honoré, la numărul 225, în subsolul unei foste crame. Într-o perioadă în care ideea de a dedica o întreagă afacere exclusiv ciocolatei era considerată extrem de îndrăzneață și inovatoare, acest tip de desert fiind consumat de obicei doar de Crăciun și de Paște, Linxe a ajuns să fie supranumit „Vrăjitorul ganache-ului”, complimentul venind din partea filozofului Jean-Paul Aron. Această perioadă a marcat, de asemenea, lansarea primelor sortimente de ganache, printre care și Zagora, o cremă de ciocolată infuzată cu parfumul deosebit al frunzelor de mentă proaspătă.

Cu timpul, din ce în ce mai mulți clienți devin dependenți de deliciosul ganache și de combinațiile subtile și inovative create de Robert Linxe. În 1987, datorită cererii mari, La Maison du Chocolat își deschide al doilea magazin în Paris, pe strada François 1er, în inima „Triunghiului de Aur”.

În anul 1990 se lansează faimosul și îndrăgitul ecler cu ciocolată, acest produs de patiserie tradițional fiind reinventat de Linxe ca urmare a pasiunii sale nemărginite de a crea senzații gustative ieșite din comun. Este, de asemenea, anul în care La Maison du Chocolat își deschide primul magazin în afara Franței, mai exact în New York, pe Madison Avenue, la o aruncătură de băț de Central Park.

Fouquet-s-Barriere-Le-Diane-restaurant-LD-6

În 1997, La Maison du Chocolat celebrează cea de-a 20-a aniversare, iar Robert Linxe marchează evenimentul creând Initiation Coffret, o cutie cuprinzând 20 dintre cele mai reprezentative sortimente de ciocolată ale brandului, o adevărată inițiere în universul degustării ciocolatei. În scurtă vreme, La Maison du Chocolat își extinde aripile și mai deschide un boutique în Tokyo, în faimoasa zonă Omotesando, dedicată luxului și celor mai rafinate creații gastronomice. Debutul britanic din 2004, prin intermediul a două magazine inaugurate în Piccadilly și Harrods, vrăjește publicul londonez, atrăgându-l în lumea savuroasă a deserturilor franțuzești.

Aniversarea a 30 de ani de existență aduce cu sine o schimbare majoră: Gilles Marchal, fostul patiser șef al faimosului hotel parizian, Hotel Bristol, preia funcția de director de creație. Înclinația sa către autenticitate și clasic, precum și pasiunea pentru inovare l-au motivat în încercarea sa neobosită „de a aduce ceva diferit, păstrând însă simplitatea și relevanța”. Astfel, mintea creativă a lui Marchal a dat naștere unor sortimente excepționale, precum Chocolate Dress, replica colierului Boucheron și colecția Ganache Pearl. În acest fel, împreună cu echipa sa de creație și cu Nicolas Cloiseau, desemnat Cel mai bun maestru al Franței în anul 2007, Gilles Marchal explorează lumea designului, a modei și a bijuteriilor, reinventând constant arta ciocolatieră și accentuând relația dintre calitate și frumusețe.

Maison-du-Chocolat-Recettes-enivrantes-Saint-Valentin-2012

Maeștrii ciocolatieri de la Maison du Chocolat – dintre care unii lucrează pentru companie de mai bine de 10 – 15 ani – transmit mai departe noilor ucenici expertiza lor și simțul perfecțiunii. Cercetarea și tradiția conlucrează în deplină armonie: la fel cum un material brut de valoare capătă în mâinile unui artizan talentat forme infinite, tot așa calitatea remarcabilă a ingredientelor folosite de către La Maison du Chocolat este lăsată constant să se afirme, reușind să se impună mereu fără echivoc.

www.lamaisonduchocolat.com