Chopard – Happy Moon

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 09-01-2020

în: Watches

Pentru toate clipele în care am privit cerul nopții și ne-am pierdut imaginar prin galaxii necunoscute, Chopard propune linia Happy Sport, cu piese care au calitatea autentică de bijuterii orologere. Bolta cerească este fundalul peisajului care le caracterizează, iar diamantele presărate ca niște stele îl completează. Happy Moon este primul model sport Chopard care are ca și complicație fazele Lunii. Piesa este suficient de complexă încât să facă pasul spre sfera Haute Horlogerie. Cele 250 de exemplare (cât numără ediția limitată) îmbină precizia și designul sofisticat, iar semnătura unică a colecției rămân cele șapte diamante mobile.

Carcasa Happy Moon este confecționată din aur de 18 carate, un aur produs la standarde etice pe care Chopard s-a angajat să îl folosească în toate creațiile sale începând cu luna iulie 2018. Cadranul este realizat din aventurin, un material recognoscibil datorită nuanței albastre și a irizațiilor spectaculoase. Pentru a desăvârși metafora cerului nocturn, Chopard a punctat cadranul ​​cu o gravură cu fire de aur care urmăresc contururile celor mai faimoase constelații din emisfera nordică. În dreptul orei 6 regăsim ca referință Steaua Polară, sculptată în aramă.

Calibrul 96.25-C care animă modelul Happy Moon a fost dezvoltat în întregime și produs de Chopard Manufacture. Această mișcare oferă încărcare automată printr-un micro-rotor, iar rezerva sa de putere de 65 de ore este impresionantă.