Castello di Vicarello, o evadare magică în inima dealurilor Toscanei

Scris de Luxury
Publicat la data de: 30-01-2014

în:

castello di vicarello dawn001

Deschis tot timpul anului, Castello di Vicarello reprezintă locația perfectă pentru cei care căuta refugiu în liniștea naturii, înconjurați de istorie, cu privilegiul de a se bucura de intimitate absolută. Caracterul special al acestui loc este legat de lumina și ambianța relaxantă, precum și de bucătăria toscană bazată pe ierburi şi legume proaspete culese din propria grădină a castelului.

Construit în 1112, Castello di Vicarello este o locuință de țară atât sofisticată cât și modernă, dotată cu toate conforturile și atracțiile exlusiviste, toate acestea în perfectă armonie cu mediul natural splendid conservat.

Restaurarea atentă a reușit să integreze în continuare cărămida roșie și vechile lucrări în piatră, grinzile de lemn originale, precum și țigla de teracotă, scoțând la iveală cel mai bun efect vizual. Exteriorul șochează prin frumusețe însă nici interiorul nu este cu nimic mai prejos. Mobilierul se naște dintr-o combinație dintre mobilierul antic și fresce cu un design modern cu elemente decorative adunate din toate colțurile lumii, toate acestea în perfectă armonie cu zidăria veche de secole a castelului.

breakfast

Grădina este o componentă centrală în lucrările de restaurare a arhitecturii, aceasta fiind concepută cu rigoare și simplitate. Particularitatea acestei grădini constă în faptul că este bine întreținută, însă nu există nici o barieră clară care să marcheze locul unde aceasta se termina și începe vegetația naturală. O multitudine de flori parfumate, măslini vechi de secole și levanțica completează un peisaj fermecător, lasând spațiu pentru două piscine și o cabană destinată exclusiv SPA-ului.

pergola at Villa Chiesina029

Înconjurând castelul se află șase hectare de vii dedicate producției de vinuri de înaltă calitate, precum și 300 de hectare destinate vânarii. De asemenea, în regiunea Maremma din Toscana, proprietarii castelului Vicarello mai dețin și un teren populat de păduri mediteraneene unde se păstrează tradiția vânării de mistreți. Folosind ghizi profesionali și câini instruiți, aceasta este o experiență extraordinară pentru entuziasticii acestui sport. Sezonul începe la sfârșitul lunii septembrie și se termină la mijlocul lunii martie, singurele zile în care nu se poate practica fiind marțea și vinerea, denumite zile ale liniștii.

O proprietate adânc înrădăcinată atât în istorie cât și în natură, situată printre plantații de măslini vechi de secole înconjurate de vii și grădini sălbatice, o locație ce oferă un refugiu perfect pentru persoanele care își doresc să se destindă. Castello di Vicarello se mândrește cu produsele sale organice, cu alimentele locale și sezoniere culese din propria grădină de legume, pentru că mâncarea nu este doar o pasiune, ci un mod de viață sănătos.

court in June011

Grădinile oferă vederi incredibile către dealurile toscane, o zonă perfectă pentru yoga și alte activități în aer liber. Există, de asemenea, și un SPA din lemn balinez, o cameră de relaxare cu uși de sticlă, o saună cu baie de aburi, o sală de masaj care se specializează în arta ayurvedică și două bazine de înot a căror apă nu conține clor.

SPA-ul construit în totalitate din lemn și sticlă reprezintă un exemplu rafinat de arhitectură modernă: o structură elegantă dezvoltată pe o terasă spațioasă cu o panoramă uluitoare. Tratamentele variază de la câteva zile la două săptămâni, fiind folosite doar uleiuri de masaj şi esenţe produse de către o veche farmacie florentina, fabricate din ierburi şi plante cultivate din grădinile proprii ale castelului.

cucina del toro

Utilizarea celor mai bune materiale, naturale şi ecologice, precum si reducerea consumului de energie denotă un profund respect pentru mediu şi peisajul rural înconjurător.

Castello di Vicarello este acea proprietate care te invită să iei o pauză, să te relaxezi și să o iei de la capăt într-un mediu a cărei frumusețe este ademenitoare, reprezentând ceea ce cu toții merităm, o ruptură de viața cotidiană.

vicarello spa sunset time

www.vicarello.it