Le Mat: Inovație și deliciu în lumea vinurilor fără alcool

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 03-10-2023

în: LifestyleNews

Le Mat

Le Mat, alternativaa inovatoare la vin și vin spumant fără alcool, lansează invitația de a explora un nou teritoriu în lumea băuturilor, o lume care îmbină bucuria de a trăi cu plăcerea de a savura, punând accent pe conexiuni autentice, gust și alegeri sănătoase.

Le Mat este rezultatul muncii unei echipe de profesioniști cu peste 10 ani de experiență în domeniul gustului și al ospitalității care a colaborat cu un Institut de Cercetare, Dezvoltare si Inovare din Marea Britanie într-un parteneriat public-privat desfășurat pe o perioadă de 18 luni. În urma acestui parteneriat, a fost recreată în întregime experiența vinului, pentru a oferi un produs cu adevărat delicios, o combinație de fructe și de plante ingenios alese și mixate.

Dacă ar fi o persoană, Le Mat este curajos, onest și își urmează propriul drum. Este ghidat de intuiția și cunoașterea interioară, fără a se lăsa influențat de părerile celorlalți. Asemeni personajului Nebunul din Tarotul de Marseille, Le Mat reprezintă libertatea de a alege, de a își crea propriile reguli și de a se bucura de viață într-un mod autentic.

“Dar de ce am creat un alt substitut când există deja diverse opțiuni disponibile? Am simțit că lipsește o alternativă non-alcoolică cu adevărat delicioasă la vin sau la vin spumant. După ce am degustat numeroase vinuri, am observat că procesul de dezalcoolizare lăsa adesea vinul fără alcool cu un gust nesatisfăcător. Ambiția noastră a fost să recreăm un vin care să fie nu numai fără alcool, ci și mai sănătos și mai gustos.” povestește George Nistor, unul dintre fondatorii Le Mat.

Le Mat

Le Mat este tradus prin patru sortimente:

SUMMER IN TUSCANY, alternativa fără alcool pentru sauvignon blanc. Ca ingrediente au fost folosite suc concentrat de pepene, infuzie de rădăcină de gențiană, suc concentrat de struguri albi, extract de orez fermentat, sirop de orez. Acesta mai este numit și “Visul unei după-amiezi de vară”, datorită mirosului de pepene galben și frunze verzi care îl fac ideal pentru un brunch cu prieteni dragi sau numai bun de savurat la plajă, cu multă gheață, alături de o carte bună.

MUSE este alternativa fără alcool la vinul roșu, ce conține infuzie de păpădie și levănțică, concentrat de suc de fructe de soc, concentrat de suc de struguri roșii, oțet de cidru și sirop de orez. Muse este pentru momente romantice, plimbări și visări sub clar de lună.

GARDEN OF DELIGHT este un spumant alb creat pentru momentele care merită să fie celebrate împreună cu prietenii și familia. Ca ingrediente au fost folosite concentrat de suc de grapefruit, extract de flori de soc, concentrat de suc de agrișe, oțet de orez și sirop de orez.

Le Mat

GRIT & GRACE este un spumant rosé alcohol free creat cu gândul la “Ladies night out on a road trip”. Conține concentrat de suc de merișoare, suc de struguri roșii, sirop de orez și concentrat de suc de vișine.