COS lansează în această toamnă colecția capsulă „Archive Editions” inspirată de Bauhaus

Scris de Luxury
Publicat la data de: 02-10-2019

în: Fashion

COS, brandul londonez de fashion, are plăcerea de a anunța lansarea colecției „Archive Editions/Ediții de Arhivă”, inspirată de curentul artistic Bauhaus, colecție ce marchează celebrarea a 100 de ani de Bauhaus și prima dintr-o serie intitulată „Archive Editions/Ediții de Arhivă”, colecții ce vor marca inspirația și chintesența produselor COS. Școala Bauhaus a fost concepută pe ideea de a crea Gesamtkunstwerk („opera de artă totală”), în care toate formele de artă, incluzând arhitectura, sunt aduse laolaltă. Această școală a lansat o mișcare revoluționară care a format artiști renumiți ai secolului XX, mulți dintre ei fiind o sursă de inspirație constantă pentru brandul COS încă de la lansarea lui, acum 12 ani.

Pentru sărbătorirea acestei aniversări centenare, COS a curatoriat 13 piese din arhiva sa completă personală, pentru a crea o colecție capsulă formată din șase piese pentru femei și șase pentru bărbați, plus un accesoriu, toate inspirate inițial de curentul Bauhaus și artiștii săi afiliați.

În această colecție capsulă, forma urmărește funcția, reflectând principiile designului școlii Bauhaus, cât și etica de design modern și funcțional a brandului. Concentrându-se pe formele geometrice caracteristice acestei mișcări artistice, colecția este prezentată într-o paletă de culori monocrome, în ton chiar cu clădirea școlii Bauhaus: gri și alb curat. Fiecare produs de arhivă a fost adaptat liniilor moderne de azi. În colecția pentru femei, designul minimal este accentuat cu tehnica de pliere, drapare și fixare, pentru a da formă cu detalii în cusături și tăieturi reinventate. Combinând tradiția și modernismul, colecția pentru bărbați insinuează un design ergonomic cu funcții adaptabile, margini nefinisate și cusături ascunse.