Top 5 cele mai inspirate accesorii pentru un dormitor de lux

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 13-09-2019

în: Art & Design

Odată cu venirea toamnei, micile schimbări pe care le aducem în designul interior al casei marchează noul moment al anului și ne dau elan să mergem mai departe. Am alcătuit un top 5 al celor mai importamente piese statement care ne transformă spațiul dormitorului într-un ambient elegant și rafinat.

Candelabrul extravagant

Vizibil din orice perspectivă, un candelabru impozant va da o notă aparte de eleganță dormitorului, iar lumina sa strălucitoare, blândă va aduce farmecul poveștilor de altă dată în prezent. Candelabrul este un accent sofisticat și un element-cheie în designul dormitorului. Vă recomadăm un model din cristal pentru ca serile să fie învăluite în jocuri complexe de lumini și umbre, fie că mizați pe un design modern sau pe opulența decadentă a unui model victorian.

Un obiect de artă special

Dacă vă numărați printre colecționarii de obiecte de artă, alegeți pentru dormitor o piesă reprezentativă, puternică simbolistic dar în nuanțe plăcute, relaxante. Dacă optați pentru un tablou, de exemplu, achiziționat în timpul unei vacanțe exotice, acordați o atenție sporită ramei acestuia. Înrămarea este o artă deseori subestimată. Aceasta are rolul de a pune în valoare opera de artă, însă și de a o proteja. În dormitor, va da un plus de personalitate încăperii și va deveni parte din atmosfera acestui loc unde ne încărcăm bateriile.

Tapetul texturat

Tapetul are abilitatea de a da prețiozitate unui spațiu, iar un tapet de foarte bună calitate rămâne o investiție pe termen lung deoarece se degradează mult mai greu decât vopseaua de perete. Modelele texturate sunt deosebit de interesante, dau o dimensiune nouă designului și mai multă intimitate. Producătorii se întrec în creativitate pentru a ne pune la dispoziție modele complexe care redau fie textura de cărămidă, de mătase, rafie, piele, modele florale sau geometrice. Tapetul se poate chiar personaliza pentru ca viziunea personală să fie satisfăcută în cele mai mici detalii.

Lumânarea parfumată

Identitatea olfactivă a dormitorului este un element important pentru a da o notă luxury acestui spațiu intim. Lumânările parfumatesunt o idee simplu de pus în practică iar impactul lor este multisenzorial. De la designul complex al suportului, care devine un accesoriu per se până la aromele fabuloase cu care ne răsfață brandurile premium. Arome mistice, relaxante, orientale, florale: trebuie doar să descoperim care sunt preferințele noastre și să le adaptăm în funcție de starea de spirit sau de anotimp.

Covorul spectaculos

Covoarele definesc spațiul interior și ne ajută să creăm o stare de intimitate și opulență relaxantă. Dacă în alte încăperi primează gândirea practică, dormitorul este camera unde ne putem juca cu imaginația pentru a transforma podeaua într-o zonă spectaculoasă. De la covoare moderne până la un covor persan vintage, atenția noastră trebuie să se concentreze pe materiale prețioase, precum lâna și vopselurile naturale. Covoarele din materiale sintetice sunt mai ușor de întreținut, însă au o viață mai scurtă și le lipsește cromatica vibrantă pe care o naște tehnica tradițională de manufacturare.