Volvo S90 – Pentru cei care iubesc condusul și care iubesc să se lase conduși

Scris de Luxury
Publicat la data de: 05-07-2016

în: Auto

Masculinitatea autoturismelor Volvo se remarcă în fața oricărei alte mașini, indiferent de design-ul pe care îl adoptă acestea, prin simplul fapt că denotă o constanță debordantă a stilului, forței, seriozității și, nu în ultimul rând, al stabilității. Volvo S90 este limuzina care nu numai că va întoarce capete pe străzi, în 2016-2017, dar le va și pleca pentru că impune un respect compleșitor!

Location Front Quarter Volvo S90 Mussel Blue

Modelul S90 este noul sedan din clasa Premium în patru uși și cu cinci scaune al celor de la Volvo. Ca și “rudele” sale, XC90 și V90, modelul S90 impresionează prin liniile sale, prin statură, dar și prin câteva elemente cheie, precum farurile cu LED, botezate “Ciocanul lui Thor”, grila față “Iron Mark” și numele așezat declarativ în partea din spate a mașinii.  

Location High-Rear Quarter Volvo S90 Mussel Blue

In interior, S90 a luat elemente care au reprezentat un succes pentru modelul XC90, lansat anterior, și a ridicat ștacheta prin noi detalii de design pe bord și la nivelul panourilor de control. Conectivitatea este la ea acasă în noile modele Volvo, datorită sistemului Sensus, care oferă o interfață intuitivă și un ecran tactil ce combină funcțiile auto cu cele de navigație, servicii conexe, dar și cu aplicații de divertisment auto, cum ar fi Spotify, Pandora, Baidu sau TuneIn. Ecranul tactil orientat-portret permite un acces ușor și rapid către o serie de funcții si caracteristici, explicate mai pe larg pe site-ul celor de la Volvo, în categoria Sensus.

Interior Blond Volvo S90/V90

Motopropulsoarele modelelor S90 sunt alimentate de DriveE Volvo și includ tehnologii pe benzină și motorină, dar și un motor mai aparte, Volvo T8 Twin Engine, care este un hibrid pe benzină cu plug-in, cuplat la o cutie cu transmisie automată în 8 trepte.

Volvo T8 Twin Engine stârnește prin cele două motoare combinate o forță de 410 cai putere și oferă toate avantajele unei performanțe ridicate, cu un consum redus de CO2, de până la 44g/km și cu o autonomie a motorului electric de peste 45 de kilometri.

Interior Large Animal Detection 1

Siguranța autoturismelor Volvo este confirmata de modelul S90 și printr-un sistem inteligent, nu doar prin calitatea și duritatea materialelor folosite. Volvo’s City Safety Technology, care intră în echiparea standard pentru toate variantele combină funcționalitatea unei frâne automate cu un sistem de evitare a coliziunilor pentru a diminua riscul producerii accidentelor. Sistemul are până și un senzor de detecție a animalelor mari, cu o autonomie în evitarea obstacolului ca și masură extremă.

IntelliSafe aduce pilotul automat la un alt nivel, reușind să conducă autonom mașina cu viteze de până la 130 km/h pe drumuri vizibil marcate. …pentru România nu vă recomandăm cu tărie această funcție!

 

Galerie Foto