Fundația Chan Zuckerberg donează 30 de milioane de dolari pentru combaterea coronavirus

Scris de Luxury
Publicat la data de: 31-03-2020

în: NewsThe Famous

zuckerberg

Inițiativa Chan Zuckerberg, creată de fondatorul Facebook Mark Zuckerberg alături de soția sa Priscilla Chan, a donat 30 de milioane de dolari pentru campania de combatere a pandemiei de coronavirus.

Cea mai mare parte din sumă va fi îndreptată către Covid-19 Therapeutics Accelerator, organizația care finanțează potențiale tratamente anti-coronavirus. Eforturile mai sunt susținute și de Fundația Bill & Melinda Gates, Wellcome și Mastercard.

„Sperăm că eforturile coordonate vor contribui la stoparea infecțiilor cu COVID-19 și vor genera strategii reutilizabile pentru reacția la viitoare pandemii”, a precizat fundația Chan Zuckerberg. Separat, iniațiativa a mai donat 5 milioane de dolari pentru serviciile de urgență din San Francisco Bay Area.

Covid-19 Therapeutics Accelerator a fost lansat pe 10 martie, cu un capital inițial de 125 de milioane de dolari.

Inițiativa Chan Zuckerberg a fost fondată în 2015 și se concentrează pe zonele de știință, educația, justiție și oportunitate.

Până pe 31 martie au fost înregistrate 786.957 de cazuri de coronavirus, 37.843 de decese și 165.932 de persoane vindecate, potrivit worldometers.info.