Ford Mustang – Când gustul sălbăticiei te ajută să evoluezi…

Scris de Luxury
Publicat la data de: 10-03-2017

în: Auto

Strategia BDT se bazează pe două elemente exclusive FordStore: legendarul Ford Mustang – adus oficial în Europa după 50 de ani de la creare, precum și experiența Vignale – semnătura Ford pentru un produs premium, dar și o experiență personalizată, definită prin trei elemente-cheie: servicii personalizate, valoarea timpului și măiestrie în execuție.

În luna decembrie a anului trecut, a fost inaugurat FordStore BDT. Acesta este cel mai nou concept de showroom Ford, clienții beneficiind de o experiență unică de cumpărare. Spațiul este organizat pe diverse „zone”, care oferă un mediu prietenos ce creează o dinamică pozitivă între client și consultantul de vânzări. Procesul de cumpărare este astfel transformat într-o experiență interactivă și convingătoare cu marca Ford.

Performanța, rafinamentul și eficiența personificate, designul și tehnologiile de vârf ale noului Mustang se combină pentru a redefini o legendă. Puteți alege silueta inconfundabilă a modelului fastback sau profilul aerodinamic al unei decapotabile, apoi selectați nivelul de putere: EcoBoost de 2,3 litri sau V8 de 5,0 litri. Întruchipând spiritul Mustangului într-o formă ultramodernă, capota lungă a modelului fastback și liniile fluide reduc rezistența la înaintare, ajutând mașina să înainteze cu ușurință. Divizoarele frontale sporesc deportanța, lăsându-vă
să vă bucurați de performanțele remarcabile ale noului Mustang. Iar designul distins al farurilor și al lămpilor spate, împreună cu alte caracteristici unice fac ca această mașină să fie una de neconfundat. Cu o gamă largă de tehnologii sofisticate, toate concepute pentru a vă îmbunătăți experiența la volan, aceasta este o mașină sport orientată complet către șofer.

Descris de către proiectantul-șef de la Ford, Joel Piaskowski, drept un „glonț orizontal frumos”, noul Mustang decapotabil este o expresie a libertății pure la volan. Cu proporții perfecte din orice unghi, o linie laterală fluentă se înfășoară în jurul deschiderii cabinei, pentru a o defini. Un mecanism de pliere complet nou permite plierea acoperișului în doar câteva secunde, acesta ascunzându-se în caroserie, pentru a menține aspectul eficient și aerodinamica mașinii. O ridicare subtilă a portbagajului ajută la crearea deportanței, dând viață puterii și cuplului mașinii prin intermediul tracțiunii spate. Cu acoperișul ridicat sau lăsat, noul Ford Mustang face cu siguranță o impresie de neuitat și unică, oriunde ați merge cu el.

De la grila sub formă de gură de rechin (înclinată în față) și capota sculptată din partea frontală, până la lămpile spate cu trei bare, emblema îndrăzneață și țeava de eșapament dublă din spate, noul Mustang este inconfundabil. Forma robustă, dar cu linii senzuale, a caroseriei este accentuată de caracteristici de design care îmbunătățesc aerodinamica și deportanța, maximizând performanța și eficiența. Execuția de excepție și stilul contemporan sunt aduse la viață de diverse caracteristici, printre care panourile de aluminiu, scaunele și ornamentele îmbrăcate în piele, precum și detaliile metalice. Și cu fiecare comutator, comandă și afișaj dispuse intuitiv la îndemână, vă veți putea concentra atenția asupra drumului.

Noul Ford Mustang este construit pentru a oferi performanță echilibrată și este proiectat pentru a asigura eficiența maximă a distribuției puterii. V8 de 5,0 litri sau EcoBoost de 2,3 litri? Alegerea vă aparține. Tehnologia revoluționară ce stă la baza motorului EcoBoost de 2,3 litri încorporează injecție directă de combustibil, sistem de distribuție dual (admisie-evacuare) și turbocompresor cu canal dublu. Rezultatul: 317 PS, cuplu de 432 Nm, viteză maximă de 232 km/h și un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h de numai 5,8 secunde. Această putere este balansată de un consum de combustibil impresionant și de un nivel al emisiilor de numai 179 g CO2/km.

Puternicul motor V8 de 5,0 litri dezvoltă și mai multă putere: 418 CP, cu un cuplu de 524 Nm. Distribuția puterii se face fără probleme în toate treptele de viteză, până la o viteză maximă de 248 km/h. Cu un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h de numai 4,8 secunde, veți experimenta și o accelerație laterală de 0,97 G. În același timp, vă puteți bucura de sunetul gutural specific acestui motor puternic.