Skydiamond – o premieră mondială

Darul cerului pentru sănătatea planetei noastre: diamante din dioxid de carbon

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 28-02-2021

în: Jewels

Skydiamonds

O companie fondată de antreprenorul și ecologistul britanic Dale Vince a lansat pe piață primele diamante ecologice și durabile din lume, fabricate din carbon atmosferic. Încă un vis al ecologiștilor a devenit realitate, acest tip de diamante amenințând serios statutul pietrelor prețioase clasice, mai ales în rândul tinerelor generații. 

Skydiamonds sunt fabricate într-o instalație de „extracție celestă” din Marea Britanie, conform declarațiilor lui Dale Vince, de pe site-ul oficial al propriei companii, într-un loc unde dioxidul de carbon este extras din atmosferă înainte de a fi lichefiat și purificat. Diamantele sunt apoi cultivate în bile de plasmă la temperaturi de 8.000° Celsius. Rezultatul este fantastic și reprezintă visul oricărui ecologist: diamante care sunt complet certificate și clasificate de Institutul Gemologic Internațional. 

Preocupările antreprenorului britanic țin exclusiv de ecologie și toate eforturile sale sunt canalizate în acest sens. Dale Vince este, de asemenea, fondatorul companiei de energie verde Ecotricity și președintele clubului de fotbal vegan (!) Forest Green Rovers. El a decis să apeleze la industria diamantelor pentru a reduce impactul negativ al mineritului asupra oamenilor și a mediului, în întregul său.

Dale Vince
Dale Vince

Compania Skydiamond, prin vocea lui Dale Vince, susține că utilizează 100% energie regenerabilă cu emisii de carbon semnificativ mai mici decât industria standard a diamantelor. 

Actuala fabrică Skydiamond are capacitatea de a produce aproximativ 200 de carate pe lună, iar fondatorul intenționează să mărească producția de aproximativ cinci ori în 2021.

Se așteaptă ca diamantele să fie puse în vânzare de la începutul anului viitor, iar acestea vor fi disponibile publicului larg la diferite paliere de preț, iarăși o veste extrem de îmbucurătoare pentru toată lumea.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul www.skydiamond.com.

Galerie Foto