Noul roadster, colecția de primăvară-vară 2019 – BMW Z4

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 29-11-2018

în: Auto

Salonul Auto de la Paris 2018 vine cu multe noutăți interesante, iar bavarezii de la BMW au comunicat încă de acum câteva luni viitoarele modele pe care le vor lansa în „orașul luminilor”. Pe lângă mult așteptatul model nou din Seria 3, asistăm la o adevărată ofensivă BMW în segmentul de lux (marcată de premiera noului BMW Seria 8 Coupé), la expansiunea continuă a familiei de modele BMW X cu debutul noului BMW X5 şi adăugarea noului BMW M5 Competition la portofoliul BMW M. Noi ne-am gândit să vă prezentăm în avanpremieră un model estival pentru 2019!

Ca orice automobil cu stil, BMW Z4 avea nevoie de o intrare triumfală – sau, mai bine zis, de o locație pe măsură –, deci Parisul constituie premisa perfectă pentru noua sportivă decapotabilă a mărcii. Noua versiune a decapotabilei cu două locuri emană spirit sportiv pur încă de la prima vedere prin designul puternic emoţional al caroseriei în noul limbaj de design al mărcii, soft topul clasic cu operare electrică şi interiorul orientat cu predilecție spre conducător. Potenţialul dinamic al noului BMW Z4 îşi are rădăcinile în gama de motoare modernizate, noul design al şasiului şi structura foarte rigidă a caroseriei, atribute sportive extrem de importante.

Ecartamentul lat, proporţiile bine echilibrate şi ampatamentul compact îmbunătăţesc agilitatea în manevrare a automobilului. Poziţia centrală a scaunului, masa minimizată şi centrul de greutate coborât deschid drumul spre o plăcere a condusului mai mult decât intensă. Noul sistem de operare BMW 7.0 duce controlul şi operarea la un nivel şi mai înalt decât până acum şi utilizează monitorul color de 26,04 centimetri atât pentru panoul de instrumente digital, cât şi pentru monitorul central.

În vârful tripletei de motorizări Z4 se află un model BMW M Performance. Noul BMW Z4 M40i este echipat cu un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 250 kW/340 CP, şi dispune standard de dotări precum suspensia M Sport adaptivă, direcţia sport variabilă, frânele M Sport, diferenţial spate M Sport controlat electronic, jante M de 18 ţoli, din aliaj uşor, şi anvelope de înaltă performanţă – la toate acestea se adaugă un sprint de la 0 la 100 km/h realizat în doar 4,6 secunde!

Alte inovaţii importante și spectaculoase includ BMW Laserlight şi asistentul de direcţie şi menţinere a benzii, care sunt disponibile și pentru alte modele noi ale mărcii, dar şi Reversing Assistant – un sistem unic, care preia direcţia pentru manevrele de mers înapoi în zonele strâmte, cu vizibilitate limitată. Cum ne-a și obișnuit, de altfel, BMW ne aduce ultimele inovații în timp real în automobilul comandat. Deși vine iarna, noul BMW Z4 va marca o primăvară cu stil, iar apoi, cu siguranță, o vară fierbinte!

Galerie Foto