Topul celor mai luxoase stațiuni de schi din lume

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 07-03-2024

în:

ski

Vacanțele la schi sunt de mult timp apreciate de mediile prestigioase, de la regalitate la Hollywood. Acest sport îi încurajează pe cei mai atletici să plutească pe pârtii, să se arunce din elicopter și să se bucure de mese gourmet pe terase însorite înainte de a se întoarce la hoteluri grandioase sau cabane somptuoase cu catering.

Evadarea într-un peisaj de iarnă, unde poți pierde noțiunea timpului și te poți scufunda într-o cadă cu hidromasaj după o zi lungă pe pârtii, este, fără îndoială, cel mai bun medicament pentru stres și toate anxietățile pe care le-a adus după sine anul 2021.

În timp ce Europa este renumită pentru destinațiile sale de schi care îți taie respirația și are o tradiție îndelungată de a atrage turiști, stațiunile de schi de lux din alte părți ale lumii oferă, de asemenea, oportunități la fel de atrăgătoare pentru schi și răsfăț de clasă mondială. Fie că sunteți un schior avid sau un novice pe pârtii, există ceva pentru toată lumea în aceste stațiuni montane opulente.

St. Moritz, Elveția

Dacă sunteți în căutarea exclusivității, St. Moritz are toate calitățile necesare. Mulți o consideră cea mai elegantă stațiune de schi din lume și este renumită ca fiind una dintre cele mai luxoase. Această locație este deservită de aeroportul Samedan, iar mulți dintre iubitorii de schi care sosesc optează pentru un avion privat închiriat. Odată ce sosirea lor elegantă este asigurată, este timpul să se îndrepte spre unele dintre cele mai bune stațiuni de schi și să asalteze pârtiile. St Moritz este o referință în mare parte datorită condițiilor sale meteorologice deosebite. Aerul uscat și soarele creează o carte poștală de iarnă perfectă, iar pârtiile sunt perfecte pentru pasionații sporturilor de iarnă. Veți schia alături de numeroșii turiști renumiți care vin în vacanță pentru a se bucura de luxul pe care îl emană acest oraș. Experimentați schiul la mare altitudine în stil, cu un teren de joacă de aproximativ 354 km de pârtii.

Ski

Lech, Austria

Destinație populară pentru membrii familiei regale, celebrități și jet-setteri internaționali, satul istoric Lech și-a păstrat farmecul medieval, cu arhitectura sa bavareză tradițională, de-a lungul râului Lech, iar o vacanță de schi de lux este echivalentă cu o opulență discretă.

Stațiunea de schi Lech este cea mai exclusivistă stațiune din Austria, cu un farmec alpin de modă veche și o atmosferă premium. Făcând parte din zona de schi Arlberg, schiorii din Lech au la dispoziție peste 350 km de terenuri și pârtii interesante. Acest lucru face ca Arlbergul să fie mai mare decât Espace Killy, zona de schi Frances care conține stațiunea Tignes și Val d’Isere. Lech are o mulțime de activități minunate pentru a vă asigura o vacanță de schi de lux.

Lech este singura stațiune din Austria care oferă pachete dedicate Heli Skiing, și cum este considerată pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune destinații din lume pentru schiul în afara pârtiilor, există un loc mai bun în Europa pentru a experimenta o astfel de emoție? Au două vârfuri grozave de care vă puteți bucura. Dacă sunteți un schior avansat, puteți aborda Mehlsack, în timp ce schiorii de nivel intermediar se pot bucura în continuare de această experiență abordând Schneetäli-Orgelscharte.

Ski

Cortina, Italia 

În Italia există atât de multă frumusețe și diversitate, încât poți fi iertat dacă sugerezi aproape fiecare locație din țară. Însă, Cortina este de mult timp regina Dolomiților italieni. Este renumită pentru strălucirea și farmecul său și este una dintre cele mai luxoase stațiuni de schi din Italia. Situată în valea Ampezzo, sărutată de soare și înconjurată de munții Dolomiți, care îți taie respirația, Cortina îți servește pe tavă toate exigențele de confort. Este locul perfect pentru cei cărora le plac lucrurile rafinate pe care le oferă viața, datorită atmosferei sale șic și pline de viață și a abundenței de localuri cu preparate gastronomice deosebite, inclusiv restaurante cu stele Michelin. Zona de schi din Cortina face parte din una dintre cele mai mari zone de schi interconectate din lume, pe care fiecare schior sau snowboarder ar trebui să o viziteze cel puțin o dată. De la pârtii virgine la pârtii de nivel olimpic, puteți încerca unele dintre pârtiile pe care au concurat cei mai buni dintre cei mai buni.

Ski

Courchevel 1850, Franța

Courchevel este țara minunilor de iarnă prin excelență pentru cei ultra-bogați. Fiind una dintre cele mai scumpe stațiuni de schi din lume, stațiunea oferă condiții de schi de clasă mondială, restaurante de lux și o viață de noapte vibrantă. Este cea mai mare zonă de schi interconectată din lume, acoperind 650 km.  Situată în cele trei văi din Courchevel, Franța, Meribel și Val Thorens, această locație oferă posibilități excelente de schi. Fie că doriți să găsiți un traseu ușor, dificil, pe pârtie sau în afara acesteia, veți avea o mulțime de opțiuni din care să alegeți.

Pe lângă aspectul său luxos, Courchevel este una dintre puținele stațiuni de schi care dispune de propria pistă de aterizare și heliport, ceea ce vă permite să ajungeți în Courchevel cu elicopterul sau cu un avion privat. Atunci când vă plimbați prin Courchevel 1850, veți vedea de toate, de la hoteluri de cinci stele până la magazine de designer de lux! Nu este de mirare că aici se află cele mai multe hoteluri de cinci stele din Franța, toate cu excepția Parisului. Există, de asemenea, cele mai multe restaurante cu stele Michelin din Franța, din care puteți alege! Așadar, cerul este limita cu experiențe gastronomice rafinate pentru a vă petrece serile în condiții de extravaganță deplină.

Ski

Aspen, USA 

Alăturați-vă popstarurilor, vedetelor de cinema și celebrităților care merg la Aspen, în Munții Stâncoși, pentru a-și lustrui schiurile Prada și mănușile Gucci. Renumită pentru farmecul său chic, Aspen este cunoscută ca fiind cea mai luxoasă stațiune din America. Cu toate acestea, veți fi mai mult impresionați de mărimea terenului și de pârtiile meticulos de bine amenajate, deoarece puteți schia în cele patru stațiuni de schi care alcătuiesc Aspen Snowmass. Veți ajunge dintr-un loc în altul prin intermediul unui sistem de telescaune de ultimă generație, dispunând chiar și de luxul suplimentar al gondolelor încălzite! În drum spre festivitățile Apres, opriți-vă la barurile de șampanie pop-up frecvente. Aspen are o atmosferă de noapte plină de viață, cu mai multe cluburi private pentru membri, la care participă cei care caută eșalonul superior al exclusivității.

Ski

Niseko, Japan

Niseko este considerat a fi locul unde se găsește cea mai bună zăpadă pulverulentă din lume, ceea ce, combinat cu terenul, îl face una dintre cele mai căutate destinații de schi și snowboarding din Asia. În fiecare iarnă, 14 metri din această zăpadă pulverulentă transformă peisajul într-o țară a minunilor de iarnă. Această stațiune de lux din Japonia este din ce în ce mai populară în rândul turiștilor internaționali, iar sezonul de schi de la Niseko durează de la sfârșitul lunii noiembrie până la începutul lunii mai.

Kiraku, situat în Annupuri Village, este ideal pentru grupurile mari care intenționează să exploreze Niseko, bucurându-se în același timp de un sejur de lux într-o cabană în stil minimalist contemporan, care beneficiază de multă lumină naturală și de o priveliște fascinantă către Muntele Yotei. Kiraku oferă o experiență unică și autentică a Japoniei, cu băi japoneze, un onsen privat și o cameră tradițională japoneză Tatami cu patru futonuri, alături de facilitățile moderne obișnuite pe care le așteptați de la un hotel de lux.