Noul BMW M3 CS

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 27-03-2023

în: News

BMW M3

În 2023, BMW M GmbH se concentrează pe adăugarea în gamă a unor noi modele excepționale. Noul BMW M3 CS aduce noi note din motorsport care definesc modelele de înaltă performanţă. O construcţie uşoară inteligentă, care include un număr mare de componente din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), o putere sporită a motorului, o configuraţie personalizată a şasiului, caracteristici de design exclusive şi o specificaţie perfecţionată cu precizie pentru a oferi o experienţă de performanţă impresionantă pe circuit se combină cu funcţionalitatea şi capacitatea de utilizare cotidiană a BMW M3 Sedan. Acest lucru conferă modelului BMW M3 CS un profil de caracter propriu: capacitatea de a oferi un sentiment de M autentic, care emoţionează şi captivează pe fiecare kilometru de drum, precum şi pe circuit.

Conceptul de sistem de propulsie pentru noul BMW M3 CS combină un motor cu şase cilindri în linie, de 405 kW/550 CP, cu o transmisie automată M Steptronic cu opt trepte şi sistemul inteligent de tracţiune integrală M xDrive. Acestea funcționează împreună pentru a produce un timp de sprint 0-100 km/h de 3,4 secunde.

Noul BMW M3 CS va fi construit într-o serie limitată la uzina BMW Group din München, cu începere din martie 2023, lansarea sa treptată începând în aceeaşi lună. SUA, Germania, Marea Britanie şi Japonia se așteaptă să fie cele mai importante piețe pentru noul model ediţie specială.

Motorul, transmisia şi M xDrive asigură timpi de acceleraţie impresionanţi. Noul BMW M3 CS are nevoie de doar 3,4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi de 11,1 secunde pentru a ajunge din repaus la 200 km/h. Acceleraţia în reprize, de la 80 la 120 km/h, se încheie în 2,6 secunde (în treapta a patra) sau 3,3 secunde (în treapta a cincea).

BMW M3 CS vine echipat standard cu pachetul M Driver şi are o viteză maximă limitată electronic de 302 km/h.

 BMW M3