Recomandare: Știința picturii lui Leonardo Da Vinci la Muzeul Luvru

Scris de Luxury
Publicat la data de: 14-01-2020

în: News

Până în 24 februarie puteți vizita expoziția dedicată lui Leonardo Da Vinci la Muzeul Luvru. Lansată în toamna trecută, în anul în care s-au marcat 500 de ani de la moartea artistului italian, expoziția reunește cea mai mare colecție din lume a operelor lui Da Vinci, la care se adaugă și 22 de desene.

Muzeul a creat expoziția în jurul a cinci opere centrale: „Fecioara între stânci”, „La Belle Ferronnière”, „Mona Lisa”, „Sfântul Ioan Botezătorul” și „Sfânta Ana”.

„Expoziția este punctul culminant a mai mult de zece ani de muncă, incluzând în special noi examene științifice ale picturilor găzduite la Luvru și tratamentul de conservare a trei dintre ele, permițând o mai bună înțelegere a practicii artistice și a tehnicii picturale a lui Da Vinci”, se arată în descrierea expoziției.

Da Vinci a acordat o atenție sporită picturii care parte din exercițiul său de investigare a lumii, spunând că instrumentul artei sale este „știința picturii”.

Expoziția este deschisă zilnic între 9 și 18, exceptând ziua de marți. Seara este deschisă până la 21:45, miercuri și vineri. Biletul petru vizitarea colecției permanente și a expoziției costă 17 euro.

Datorită interesului extrem de ridicat pentru expoziției, toți vizitatorii trebuie să rezerve o oră pentru intrare.