Bumbu Rum – savoarea hipnotică a Caraibelor

Scris de Luxury
Publicat la data de: 05-08-2016

în: Lifestyle

 

Dacă ar fi să recreăm o incantație edenică, în auriul apusului peste plaje, ne lăsăm copleșiți, sigur, de savoarea sălbatică a aventurii și tentația unui miraj. Trezite din buchetul Bumbu înainte de orice reverie.

Tovarășă pe meleaguri de dor sau în singurătatea pribegiei, tăria obișnuită devenise fadă pentru marinarii și negustorii prinși în Indiile de Vest ale secolelor XVI – XVII, generozitatea paradisului pierdut în Caraibe tentându-i să caute un nou caracter, adăugând din fructele și mirodeniile indigene.

Și totuși, atât de naturală, improvizația navigatorilor va aduce renumele de Insula Romului pentru Barbados, iar într-un periplu de 400 de ani sub mândria acestei faime, legenda unei arome va găsi o nouă sevă în inspirația trestiei de zahăr.

Bogăția plantațiilor din opt țări – Barbados, Belize, Brazilia, Costa Rica, Republica Dominicană, El Salvador, Guyana și Honduras – va fi mângâiată în adăpostul butoaielor de stejar de una dintre cele mai pure ape, dar al izvoarelor dintr-o insulă formată din calcar coralifer.

În alchimia unei maturări de 15 ani, căldura stejarului dezvăluie un regal al vaniliei de Madagascar și caramelului delicat, trezind în fum un buchet efervescent de scorțișoară, nuci rumenite și condimente.

Iar pentru formula artizanală renăscută sub măiestria West Indies Rum Distillery, călătoria dinspre mit spre plăcere mai capătă ecoul magic al unei amintiri. Tabloul tărâmurilor edenice se contopește într-un terroir profund mineral ce înnobilează cu dulceața discretă a notelor de cafea și cacao, coriandru și ghimbir, mango și papaya.

Vrajă a poveștilor cu corăbii și comori, Bumbu se odihnește în sticle marcate cu X, tot așa cum erau și Caraibele însemnate în hărțile aventurierilor din legendele pierdute în sublimul insulelor.

 

Galerie Foto