BMW Junior Team 2022: Nordschleife şi GT World Challenge Europe cu puncte culminante în cursele de 24 de ore de la Nürburgring şi Spa-Francorchamps

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 22-02-2022

în: Auto

BMW Junior Team intră în al treilea an în 2022 şi va fi în acţiune pe două fronturi cu BMW M4 GT3. Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) şi Neil Verhagen (SUA) vor colabora cu BMW M Team RMG la Nürburgring-Nordschleife (Germania), în încercarea de a obţine victoria în clasamentul general al cursei de 24 de ore de la Nürburgring. Mai multe momente importante îi aşteaptă pe cei trei în GT World Challenge Europe Endurance Cup. Acolo, BMW Junior Team şi ROWE Racing vor disputa cinci curse de anduranţă, punctul culminant fiind întrecerea de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia). La volanul celui de-al doilea BMW M4 GT3 înscris de ROWE Racing vor fi piloţii oficiali BMW M Nick Catsburg (Olanda), Augusto Farfus (Brazilia) şi Nick Yelloly (Marea Britanie).

 

„Termenul BMW Junior Team a devenit unul legendar, chiar şi în afara BMW M Motorsport. Sunt foarte încântat că am putut adăuga noi capitole acestei legende încă din 2020″, a declarat Franciscus van Meel, director executiv BMW M GmbH şi unul dintre mentorii actualei BMW Junior Team. „Dan Harper, Max Hesse şi Neil Verhagen au avut performanţe impresionante în ultimii doi ani şi au fost la înălţimea «BMW Junior Team». Sunt sigur că vor face senzaţie din nou în acest sezon la volanul BMW M4 GT3. Mi se pare deosebit de fascinant modul în care succesul actual face ca proiectul să se încheie de la înfiinţarea primei BMW Junior Team în 1977, datorită iniţiativei lui Jochen Neerpasch. Chiar şi după atâtea decenii, domnul Neerpasch rămâne un mare atu şi o mare inspiraţie pentru BMW M Motorsport”.

 

Neerpasch spune: „BMW Junior Team şi-a încheiat cu succes ucenicia pe Nordschleife în ultimii doi ani. Cei trei băieţi se pregătesc acum intens pentru cel mai mare test în cursa de 24 de ore de la Nürburgring. Avem aşteptări mari de la ei. În ceea ce îi priveşte pe piloţi înşişi, văd BMW Junior Team pe podium. De asemenea, vor fi puşi la încercare în GT World Challenge Europe. Ei vor pilota pe circuite care sunt noi pentru ei şi se vor confrunta cu cei mai buni piloţi GT din lume – la ROWE Racing, ei vor fi în comparaţie directă cu piloţii BMW M consacraţi. Va fi un sezon plin de evenimente, dar sunt sigur că vor avea succes în noul mediu”.

 

Harper, Hesse şi Verhagen sunt în prezent cu Formula Medicine la Viareggio (Italia), unde se pregătesc fizic şi psihic pentru sezonul care urmează. Acolo, ei locuiesc împreună într-o singură casă, aşa cum vor face din nou la Nürburgring după testul GT World Challenge Europe de la începutul lunii martie. Acest lucru este pentru a se asigura că sunt cât mai aproape de circuit şi BMW M Team RMG înainte de începutul sezonului. Prima cursă cu BMW M4 GT3 va fi etapa de deschidere a Nürburgring Endurance Series, pe 26 martie – urmată de prima cursă din GT World Challenge Europe Endurance Cup, la Imola (Italia), pe 3 aprilie. Accentul se va muta apoi pe Nordschleife până la cursa de 24 de ore din 28/29 mai. Sezonul GT World Challenge continuă la începutul lunii iunie, la Le Castellet (Franţa). Urmează cele 24 de ore de la Spa-Francorchamps şi ultimele două curse de la Hockenheim (Germania) şi Barcelona (Spania). Pentru a doua jumătate a sezonului, tabăra de bază pentru BMW Junior Team va fi Viareggio.

 

Echipa responsabilă pentru BMW M4 GT3 cu care BMW Junior Team va concura în cadrul GT World Challenge Europe este ROWE Racing. Echipa condusă de Hans-Peter Naundorf va concura cu un al doilea BMW M4 GT3, în al cărei cockpit vor urca piloţii oficiali BMW M Nick Catsburg, Augusto Farfus şi Nick Yelloly. Şi ROWE Racing va avea două BMW M4 GT3 şi un contingent puternic de piloţi oficiali BMW M la startul cursei de 24 de ore de la . Formula detaliată a piloţilor va fi anunţată în curând.