Un resort din Florida a realizat un tren din ciocolată lung de 8 metri

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 23-12-2021

în: News

tren din ciocolata

Pentru iubitorii de ciocolată, ce moment este mai bun decât Crăciunul pentru a se răsfăța cu desertul preferat? Ei bine, având în vedere acest gând, patiserul resortului Caribe Royale Orlando a creat un tren din ciocolată pentru această ocazie specială.

tren din ciocolata

Proiectat ca piesa centrală a hotelului din Florida, uimitorul tren de 8 metri prezintă toate elementele (de la mașini la pasageri până la stâncile de sub șine) făcute din boabe de cacao. Creația gigantică este supranumită Caribe Royale North Pole Express și este concepută de bucătarul executiv al stațiunii, Joshua Cain. Potrivit acestuia, trenul este inspirat de două locomotive cu abur din anii 1800 – trenul Jupiter al căii ferate Central Pacific Railroad și trenul Genova nr. 12 al căii ferate Virginia și Truckee.

tren de ciocolata

Pentru realizarea acestei creații, Cain și echipa sa au petrecut peste 1.000 de ore. Trenul cântărește peste 700 de kilograme și a fost nevoie de un total de 800.000 de boabe de cacao.

„În fiecare an, vreau să păstrez vie tradiția adăugând mai multe detalii ale trenului, pentru că îmi doresc ca oaspeții noștri să vină să vadă ceva nou în fiecare an. Și poate chiar vom doborî un record”, a spus Cain într-o declarație video.