Miele

Jean Paul Gaultier și ultima colecție prêt-à-porter

Scris de Ingrid Ispas
Publicat la data de: 30-09-2014

în: Fashion
jp3 -  Jean Paul Gaultier și ultima colecție prêt-à-porter

Designerul francez Jean  Paul Gaultier și-a prezentat ultima colecție prêt-à-porter, de primăvară-vară 2015, în cadrul unei prezentări de modă incendiare, la Paris. După 40 de ani în care s-a aflat întotdeauna în topuri, impresionând prin creațiile lui îndrăznețe, Gaultier, în vârstă de 62 de ani, supranumit „copilul teribil al modei”, a hotărât să se retragă. Acesta se va ocupa totuși de colecția Haute Couture, parfumul brandului, dar și de alte proiecte pe care urmează să le aflăm pe viitor.

jp1 -  Jean Paul Gaultier și ultima colecție prêt-à-porter

Întreaga prezentare de modă a fost gândită ca un concurs de miss, la care jurații au fost personalități de seamă, printe care actrița Catherine Deneuve, Alexander Wang sau Pierre Cardin. Designerul francez a adus un omagiu feminității, iar ținutele au fost împărțite pe categorii: Miss Tour de France, Miss Meteo, Miss WAGS – wives and girlfriends of soccer players, Miss Vintage și cea mai interesantă abordare, Miss Rédactrice de Mode; ultima categorie a fost, deci, formată din modele care se asemănau foarte multe cu figuri emblematice din jurnalismul de modă, cum ar fi Grace Coddington.

jp2 -  Jean Paul Gaultier și ultima colecție prêt-à-porter

O parte dintre ținute au fost inspirate de personaje din faimoasele lupte de wrestling mexicane: Miss Lucha Libre. Jean Paul Gaultier a ales să reinterpreteze creațiile care l-au făcut faimos, fie ca este vorba de dungile de marinar, de rochiile corset, cu cupe conice, sau de costumele bărbătești, deconstruite. Astfel, designerul francez a oferit un show complet și complex în același timp, părăsind scena cu mândrie.

jp3 -  Jean Paul Gaultier și ultima colecție prêt-à-porter