Travel in Style! Top 5 destinații pentru iubitorii de natură

Scris de Luxury
Publicat la data de: 10-07-2017

în: Travel

Încă nu te-ai decis unde să-ți petreci vacanța anul acesta? Trip Tailor îți propune o călătorie a sufletului în cinci dintre cele mai fascinante sanctuare ale naturii.
Cu un total estimat de 8,7 milioane de specii diferite de animale în toată lumea, iubitorii de natură nu vor rămâne fără locații de vizitat. Cu o diversitate de creaturi, ecosisteme și peisaje naturale spectaculoase, poate deveni dificil să îți alegi următoarea destinație pentru o vacanță în care să te bucuri de frumusețile naturii – sperăm însă că următoarea listă te va ajuta să decizi.

Australia

Australia este o țară multiculturală, unde tradițiile străvechi dăinuie de milenii și unde noul și-a găsit locul într-o formă mixtă și aparte alături de minunățiile naturii.

Una dintre atracțiile cele mai importante și unul dintre simbolurile țării este Marea Barieră de Corali – un lanț de recife de corali și insule tropicale situate în largul coastei estice a Australiei. Aceasta este una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii și se întinde din apropierea Insulei Lady Elliot către nord, pe o distanță de 2.100 kilometri, până la Bramble Cay. Marea Barieră de Corali s-a dezvoltat continuu de milioane de ani, cea mai mare parte a recifului datând de la sfârșitul ultimei ere glaciare.

Australia se bucură de unul dintre cele mai distincte și diverse medii naturale din lume. Cu o faună și floră unică și peisaje naturale spectaculoase, țara se remarcă prin numeroasele parcuri naturale și arii protejate incluse în patrimoniul UNESCO.

O călătorie în Australia vă poate purta de la țărmurile Oceanului până în cele mai aride locuri de pe Pământ și de la păduri tropicale până la vârfuri muntoase înzăpezite.

Câteva dintre cele mai interesante parcuri naționale sunt:

Parcul Național Munții Cradle – Este cea mai populară rezervație naturală din Tasmania. Cheile adânci, vârfurile montane, lacurile glaciare și întinderile vaste de pajiști alpine sunt suficient de provocatoare pentru orice excursionist.

Parcul Național Litchfield – După numai două ore de mers cu mașina din Darwin, ajungi la Litchfield National Park, o frumoasă colecție de cascade, formațiuni de gresie, mușuroaie de termite și bazine naturale unde poți înota.

Parcul Național Kakadu – Este un parc situat în nordul Australiei, renumit pentru frumusețea naturală neatinsă ce îți taie răsuflarea și varietatea florei și faunei. Valorile culturale și naturale ale Parcului Național Kakadu, care inițial erau cunoscute și apreciate doar în Australia, au fost recunoscute și pe plan internațional în momentul în care rezervația a intrat în patrimoniul mondial UNESCO.

Parcul Național Uluru – Cunoscut și cu denumirea de Ayers Rock, Uluru atrage anual peste o jumătate de milion de turiști. Acest monolit impresionant din centrul Australiei se înalță la aproape 350 de metri deasupra solului și oferă un spectacol remarcabil pentru toți iubitorii de natură. Ayers Rock este situat la 320 de kilometri de Alice Springs și reprezintă vârful unei bucăți masive de gresie din subteran, datând de aproximativ 600 de milioane de ani.

 

Africa de Sud

Africa de Sud strălucește în ultimii ani ca o perlă a turismului mondial, remarcându-se prin parcurile naționale ce abundă în faună și floră unică, regiunile de vinuri premiate, orașele cosmopolite și plajele cu nisip auriu. Fie că alegi o vacanță de tip safari, una de tip adventure prin deșert, o vizită culturală în comunitățile zulu sau un concediu la plajă, Africa de Sud le are pe toate.

Drakensberg este cel mai înalt lanț muntos din Africa de Sud și oferă priveliști care îți taie respirația. Lanțul este situat în partea de est a Africii de Sud și se desfășoară pe o distanță de 1.000 kilometri, de la sud-vest la nord-est. Este o zonă plină de viață sălbatică și cu o natură spectaculoasă.

Canionul Blyde River este o zonă înverzită cu văi adânci și stânci abrupte, numit și Canionul Verde, tocmai datorită vegetației. Rezervația este situată în provincia Mpumalanga, iar roca predominantă este gresia, o rocă poroasă în care râul Blyde a săpat canioane impresionante. Punctul cel mai înalt al rezervației este vârful Mariepskop. Canionul Blyde este al treilea ca mărime din lume, după faimosul Grand Canyon și Canionul Fish din Namibia.

Dacă vorbim de viața sălbatică, Parcul Național Kruger este unul dintre cele mai mari și mai frumoase parcuri din lume. Diversitatea, densitatea și frumusețea speciilor sălbatice sunt de neegalat. De la lei, elefanți și girafe, până la rinoceri, bivoli și zebre, în total sunt peste 137 de specii de animale și peste 500 de specii de păsări.

Parcul oferă turiștilor o rețea de drumuri foarte bine pusă la punct și o rețea hotelieră de calitate. Există multe modalități de a experimenta ofertele parcului, printre cele mai apreciate fiind plimbările cu mașina și drumețiile prin savană. În safari se circulă cu o viteză medie de 25 kilometri pe oră pentru a admira frumusețea peisajului și pentru a observa animalele în habitatul lor natural. Sezonul secetos din timpul iernii este cel mai potrivit pentru a observa animalele mari; în această perioadă, iarba este scundă, iar arborii și tufișurile nu au încă frunze.

 

Sri Lanka

Plaje nesfârșite, ruine uitate de timp, oameni primitori, elefanți, cel mai renumit ceai și o mâncare savuroasă – este Sri Lanka descrisă în câteva cuvinte.

Mai pe larg, având o cultură ce datează de mai bine de 2.000 de ani, Sri Lanka este unul dintre puținele locuri din lume cu atât de multe edificii și temple declarate patrimoniu UNESCO.

Un alt punct forte al acestei destinații sunt animalele deosebite de aici și faptul că în orice moment te poți întâlni cu un elefant care se îndreaptă agale către plajă sau către o sursă de apă dulce.

Când dorești să părăsești climatul tropical din zonele de coastă, te poți îndrepta către zona înaltă a insulei, unde peisajul este dominat de culoarea verde. Această zonă pitorească stăpânită de plantații de ceai este locul de unde provine cea mai bună băutură caldă din lume.

 

Madagascar

Lemurieni, baobabi, păduri tropicale, deșert și plaje nesfârșite: Madagascar este, fără îndoială, una dintre cele mai fascinante destinații din lume și unul dintre puținele locuri de pe Pământ care te fac să exclami: „Ce lume minunată!”.

Destinația este ideală pentru iubitorii de natură, flora și fauna fiind cu adevărat unice. În prezent, insula găzduiește aproximativ un sfert din populația de primate a planetei, pe lângă sute de specii de broaște, lilieci, șerpi și jumătate dintre cameleonii din întreaga lume. De asemenea, flora este extrem de variată și luxuriantă.

Madagascar a fost populat, de-a lungul secolelor, de valuri succesive de imigranți veniți din toate zonele Oceanului Indian, și nu numai: asiatici și africani, la care s-au adăugat mai târziu arabi, indieni și europeni. Astfel, mixul cultural de aici a evoluat într-un set de credințe diferite și ciudate în același timp.

Când vine vorba de diversitate naturală și culturală, Madagascar este alegerea perfectă.

 

Costa Rica

Deşi are o suprafaţă destul de mică, Costa Rica oferă toate ingredientele unei vacanţe reuşite, satisfăcându-i până şi pe cei mai pretenţioşi turişti, datorită varietăţii de activităţi, microclimate şi peisaje. Cea mai importantă trăsătură a culturii acestei nații este zicala Pura Vida, literal „viaţa pură”, un fel de lege nescrisă a acestei ţări, ce este transpusă în toate aspectele vieţii cotidiene. Aceste cuvinte, folosite ca salut sau pentru a exprima ceva ce este excelent, transmit ideologia locală de a trăi viaţa într-un mod liniştit şi plăcut, în comuniune cu natura, alături de prieteni şi familie. În momentul în care vei întâlni localnicii prietenoşi şi relaxaţi, vei înţelege imediat sensul acestei mantre.

Costa Rica este printre primele 20 de ţări ale lumii în ceea ce priveşte biodiversitatea şi densitatea de plante şi animale pe kilometru pătrat. Făcând parte din Cercul de Foc al Pacificului, vulcanii din Costa Rica sunt printre cei mai fermecători din lume, fiind incluşi în rezervaţiile naturale ale ţării şi oferind un adevărat spectacol de foc. Toate acestea sunt ca un magnet pentru călătorii dornici de sporturi active şi aventură.

Cunoscută sub numele de „țara fructelor mango”, provincia Alajuela are o bogăţie naturală de invidiat. Topografia sa include păduri tropicale şi câmpii fantastice către nord. Tot aici se găsesc doi dintre cei mai impresionanţi şi activi vulcani din ţară: Arenal, în oraşul San Carlos şi Poas, în Lanţul Vulcanic Central. Alajuela a devenit în ultimele decenii un „must see” în Costa Rica, în special pentru cei care doresc să practice un turism de aventură, în mijlocul naturii.

Provincia Guanacaste este, fără îndoială, un tărâm privilegiat, dispunând de un mix de păduri uscate şi tropicale, plaje călduroase, câmpii întinse şi un impresionant lanţ de vulcani, fiind totodată regiunea cu cea mai uscată climă din Costa Rica. Această provincie este renumită pentru plajele relaxante şi însorite care se găsesc de-a lungul coastei.

Îți recomandăm să optezi anul acesta pentru ceva nou și inedit, unde serviciile fac diferența între o simplă vacanță și o experiență de viață. Lasă grijile deoparte și permite-le consultanților Trip Tailor să se ocupe de organizarea și planificarea vacanței tale. Contactează consultantul Trip Tailor la: 021 230 13 60 / contact@triptailor.ro. Mai multe detalii găsești pe website-ul www.triptailor.ro.