Cel mai scump caviar din lume – Strottarga Bianco

Scris de Luxury
Publicat la data de: 29-06-2015

în: Vip

Se pare că, mai nou, aurul nu se mai prezintă sub forma unor simple accesorii menite să înfrumuseţeze garderoba doamnelor, ci se găseşte în cele mai extravagante interpretări… chiar şi culinare. De data aceasta, preţiosul metal are un rol esenţial în compoziţia caviarului alb Strottarga Bianco, plasându-l direct în vârful piramidei alimentelor de lux.

Worlds Most Expensive Food Product - Dried Albino Caviar

Acest tip de caviar, compus din icre de sturion, este înnobilat cu aur de 22 carate, despre care se spune că ar avea multiple beneficii asupra sistemului imunitar. Producătorii rafinatului aliment, piscicultorul austriac Walter Gruell și fiul acestuia, Patrick, folosesc numai icre provenite de la o specie rară de sturion Albino, crescut în ape de munte curate și nepoluate.

102437420-gold_caviar.1910x1000

Recunoscut drept cel mai scump aliment din lume la momentul actual, caviarul Strottarga Bianco poate fi achiziţionat la fabulosul preţ de 104.400 euro/kilogram – un preţ redus oferit însă doar unor clienți atent selecționați, întrucât valoarea sa reală se anunţă a fi de peste 285.000 euro/kilogram. Și dacă până acum caviarul a fost considerat, oricum, o delicatesă de lux rezervată unei clase sociale de rang înalt, Strottarga Bianco depăşeşte, cu siguranţă, orice limită a creativităţii gastronomice mondiale.

Recunoscut drept cel mai scump aliment din lume la momentul actual, caviarul Strottarga Bianco poate fi achiziţionat la fabulosul preţ de 104.400 euro/kilogram – un preţ redus oferit însă doar unor clienți atent selecționați, întrucât valoarea sa reală se anunţă a fi de peste 285.000 euro/kilogram. Și dacă până acum caviarul a fost considerat, oricum, o delicatesă de lux rezervată unei clase sociale de rang înalt, Strottarga Bianco depăşeşte, cu siguranţă, orice limită a creativităţii gastronomice mondiale.